Suoraan sisältöön

Hakemuksen jättämisen jälkeen

Asunnot pyritään tarjoamaan niille hakijoille, joilla asuntotarve on kaikkein kriittisin. Järjestelmässämme on aktiivisena jatkuvasti yli 25 000 hakemusta, ja asuntoja välitetään vuosittain 3 000–4 000. Suuren kysynnän vuoksi kaikille hakijoille ei valitettavasti riitä asuntoja. Toistuvat yhteydenotot neuvontaamme eivät nopeuta asunnonsaantia.

Muista nämä:

  • Huolehdithan, että hakemuksesi on ajan tasalla ja kuvaa asunnontarvettasi todenmukaisesti. Muista päivittää hakemustasi, mikäli mikä tahansa tieto hakemuksellasi muuttuu.  
  • Voit saada asuntotarjouksen vain niiltä alueilta, joita olet merkinnyt hakemukseesi. Jos valitsemiltasi alueilta vapautuu vain vähän asuntoja, on mahdollisuutesi saada asuntotarjous pieni. Mahdollisuutesi paranevat, jos valitset paljon alueita, mutta olethan myös valmis muuttamaan valitsemillesi alueille.
  • Kaikissa asunnoissa ei ole hissiä tai parveketta. Jos olet valinnut toisen tai molemmat varustetoiveeksi, ei hakemuksesi ole mukana muiden asuntojen asukasvalinnoissa.  

Emme voi taata asunnonsaantia, joten haethan asuntoa myös muilta vuokranantajilta. Kohtuuhintaisia Ara-asuntoja on Helsingissä tarjolla esimerkiksi M2-kodeilla ja A-Kruunulla. Tutustu listaukseen vuokranantajista (PDF).  

Voit tarkkailla vapaarahoitteisten asuntojen listaa ja lyhytaikaisten asuntojen listaa Vuokraovessa ja lisätä sopivia asuntoja hakemukselle. Muista myös päivittää hakemuksesi tilanteesi muuttuessa.11.02.2021 15:05