Suoraan sisältöön

Hakemuksen jättämisen jälkeen

Asunnot pyritään tarjoamaan niille hakijoille, joilla asuntotarve on kaikkein suurin.

Asuntoja välitetään vuosittain 3 000–4 000 ja järjestelmässämme on aktiivisena jatkuvasti yli 25 000 hakemusta. Valitettavasti kaikille hakijoille ei riitä asuntoja suuren kysynnän vuoksi. Toistuvat yhteydenotot neuvontaamme eivät nopeuta asunnonsaantia.

Muista nämä:

  • Huolehdi, että hakemuksesi on ajan tasalla ja kuvaa asunnontarvettasi todenmukaisesti. Muista päivittää hakemustasi, mikäli mikä tahansa tieto hakemuksellasi muuttuu.
  • Vain sinä voit muuttaa hakemustasi, eivät esimerkiksi asuntoneuvojamme. Voit uudistaa hakemuksesi, tehdä siihen muutoksia, lisätä liitteitä tai tarkastaa hakemuksesi kiirellisyysluokituksen vuokra-asunnon haku -palvelussa.
  • Voit saada asuntotarjouksen vain niiltä alueilta, jotka olet merkinnyt hakemukseesi. Jos valitsemiltasi alueilta vapautuu vain vähän asuntoja, on mahdollisuutesi saada asuntotarjous pieni. Voit parantaa mahdollisuuksiasi valitsemalla hakemukseesi useita alueita, mutta olethan myös valmis muuttamaan valitsemillesi alueille.
  • Kaikissa asunnoissa ei ole hissiä tai parveketta. Jos olet valinnut toisen tai molemmat varustetoiveeksi, ei hakemuksesi ole mukana muiden asuntojen asukasvalinnoissa.

Emme voi taata asunnonsaantia, joten haethan asuntoa myös muilta vuokranantajilta. Kohtuuhintaisia Ara-asuntoja on Helsingissä tarjolla esimerkiksi M2-kodeilla ja A-Kruunulla. Tutustu listaukseen vuokranantajista (PDF).  

Voit tarkkailla vapaarahoitteisten asuntojen listaa ja lyhytaikaisten asuntojen listaa Vuokraovessa ja lisätä sopivia asuntoja hakemukselle. Muista päivittää hakemuksesi heti jos tilanteesesi tulee muutoksia.20.10.2021 07:55