Suoraan sisältöön

Keskinäinen vaihto vaihtokumppanin kanssa

Voit etsiä vaihtokumppanin omatoimisesti asunnonvaihtopörssistä. Voit jättää palveluun oman ilmoituksen asunnostasi ja selata muiden ilmoituksia. Vaihtokumppaneita voi olla maksimissaan neljä yhdessä vaihtoringissä, jonka muodostavat vaihdettavissa asunnoissa asuvat henkilöt.

Asunnonvaihdon edellytykset

- Kaikki vaihtokumppanit saavat puoltavat lausunnot vaihtoa varten

- Vaihdettavien asuntojen tulee vastata vaihtajakotitalouksien perhekokoa (yhdelle henkilölle voidaan tarjota 1-2 huoneen asuntoa, kahdelle 2-3 huoneen asuntoa, kolmelle 2-4 jne.).

Kun olet löytänyt vaihtokumppanin

  1. Täytä yhdessä löytämäsi vaihtokumppanin kanssa vaihtokumppanien vaihtolomake.
  2. Täytä keskinäisen asunnonvaihdon hakemus. Huomaa, että jokaisen vaihtoringin kotitalouden on täytettävä oma asuntohakemuksensa.
  3. Liitä vaihtolomake hakemukseesi liitteiden lisääminen -kohdassa. Jos et jostain syystä pysty liittämään vaihtolomaketta palvelussa, toimita se sähköpostitse vaihtokumppanit@hel.fi. Vain yhden vaihtoringin jäsenen täytyy toimittaa lomake meille.
  4. Lähetä hakemus.
  5. Hakemuksen jättämisen jälkeen sinä ja mahdollinen kanssahakijasi saatte sähköpostiviestin hakemuksen vastaanottamisesta ja ohjeet sen vahvistamiseen. Sekä sinun että mahdollisen kanssahakijasi tulee vielä vahvistaa hakemus vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Jos ette pysty tunnistautumaan sähköisesti, voitte tehdä sen käymällä vuokra-asunnon haun neuvonnassa ja todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Jos sinun kanssasi asuntoa hakee joku, joka ei asu kanssasi samassa asunnossa eikä toisessa Hekan asunnossa, täytyy hänen toimittaa liitteitä, esimerkiksi tuloihin tai verotustietoihin liittyen. Liitteitä pyydetään vasta sitten, kun saatte tarjouksen asunnosta. Lisäksi kanssahakijan luottotiedot tarkistetaan vuokravelkojen osalta.

Kun olemme käsitelleet kaikkien vaihtoringin kotitalouksien asuntohakemukset ja vaihtokumppanien vaihtolomakkeen, lähetämme hakijoille sähköpostitse ohjeet miten lausunto asunnonvaihtoa varten hankitaan.

Tämän jälkeen lähetämme sinulle asuntotarjouksen uudesta asunnostasi ja voit tehdä vuokrasopimuksen aluetoimistossa. Vaihdoissa noudatetaan kalenterikuukauden irtisanomisaikaa. Tehdessäsi uutta vuokrasopimusta sinulla tulee olla mukana irtisanomisilmoitus vanhasta asunnostasi.20.10.2021 14:01