Suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset


1. Miten vapaarahoitteisia asuntoja haetaan?

  Vapaarahoitteisia asuntoja haetaan kohdekohtaisesti  Vuokraoven kautta. Asuntoilmoitusten kautta pääset jättämään hakemuksen kaupungin sähköisessä asioinnissa vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  

  Huomioithan, että vapaarahoitteiseen asuntoon tulee jättää oma hakemus. Jos olet hakenut Ara-vuokra-asuntoa, ja olet kiinnostunut hakemaan myös vapaarahoitteisia asuntoja, sinun tulee jättää oma erillinen hakemus.

  Kullakin hakijalla voi olla vain yksi hakemus vapaarahoitteiseen asuntoon voimassa kerrallaan, mutta hakemuksella voi olla valittuna useita kohdetoiveita samanaikaisesti.2. Kuka voi hakea vapaarahoitteisia asuntoja?

  Vapaarahoitteisia asuntoja voi hakea kuka vaan, jolla on suomalainen henkilötunnus. Hakijoilta kuitenkin edellytetään vuokranmaksuun riittäviä säännöllisiä tuloja ja kunnossa olevia luottotietoja. Hakijalla tulee olla vähintään 12 kuukauden oleskelulupa tai rekisteröintitodistus. 3. Millä perusteella asukkaat valitaan?

  Vapaarahoitteisiin asuntoihin valitaan ensimmäinen sopiva asukas. Asukkaaksi valitaan hakijoita, joilla on vuokranmaksuun riittävät säännölliset tulot ja kunnossa olevat luottotiedot sekä vähintään 12 kuukauden oleskelulupa tai rekisteröintitodistus.

  Tarjoamme hakijalle vain yhtä asuntoa kerrallaan.

  Huomioithan, että asukasvalintoja tehtäessä emme pysty huomioimaan hakijoiden mahdollisia aikaisempia vuokrasopimuksia tai sitoumuksia. Tästä syystä on mahdollista, että vuokrien maksussa tulee päällekkäisyyttä. 4. Kuinka nopeasti asukasvalinnat tehdään?

  Asukasvalinnat tehdään sitä mukaa kun hakemuksia saapuu ja sopiva asukas on löytynyt. 5. Miten voin muokata hakemustani?

Voit muokata hakemustasi ja lisätä asuntoja hakemukselle sähköisen asioinnin asiointikansiossa. Löydät hakemuksen asiointikansiosta otsikolla ‘vapaarahoitteisen asunnon hakemus’. Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta.

Voit myös muokata tietojasi tekemällä kokonaan uuden hakemuksen. Uusi hakemus korvaa aikaisemmin lähetetyn hakemuksen. 6. Voinko jättää hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista?

  Et, vapaarahoitteisen asunnon hakeminen onnistuu vain vahvan tunnistautumisen kautta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.7. Pitääkö minun toimittaa liitteitä?

  Pääsääntöisesti ei. Ainoastaan vähintään 12 kuukauden oleskelulupa tai EU-kansalaisen rekisteröintitodistus tulee toimittaa meille asuntotarjouksen jälkeen. 8. Miten toimin saatuani asuntotarjouksen?

  Voit olla yhteydessä vuokranantajaan. Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajasi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. 9. Miten merkintä luottotiedoissani vaikuttaa asuntotarjouksen saamiseen?

  Et voi saada asuntotarjousta. Tarjoamme vapaarahoitteista asuntoa vain hakijoille, joilla ei ole luottotietomerkintöjä. 
08.01.2021 13:09