Suoraan sisältöön

Hae vapaarahoitteista asuntoa

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Tutustu ehtoihin, asuntoihin, vuokranantajiin ja asuinalueisiin

Vapaarahoitteiset vuokra-asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja, joissa ei ole kiireellisyysluokitusta tai varallisuusrajoja. Asuntoja haetaan yksittäin, ja asunnon voi saada nopeastikin.

Aloita asunnonhaku tutustumalla vapaana oleviin asuntoihin Oikotiellä ja Vuokraovessa. Suosittelemme myös perehtymään vuokranantajiin, usein kysyttyihin kysymyksiin ja asuinalueisiin etukäteen.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
2. Täytä asuntohakemus

Kun olet valinnut asunnon jota haluat hakea Oikotiellä ja Vuokraovessa, jätä valitsemasi asunnon tiedot näkyviin selaimeen tai ota asunnon tiedot (osoite, pinta-ala ja vuokra) ylös. Tarvitset asunnon tietoja kun täytät hakemusta.

Täytä vapaarahoitteisen asunnon hakemus. Voit hakea useampaa itseäsi kiinnostavaa kohdetta kerralla. Suosittelemme lisäämään hakemukseen henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, joka on vain sinun käytössäsi.

Hakemuksen jättämisen jälkeen sinä (ja mahdollinen kanssahakijasi) saat sähköpostiviestin hakemuksen vastaanottamisesta. Huomaa, että sinun (sekä mahdollisen kanssahakijasi) tulee vahvistaa hakemuksesi vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, jotta hakemuksesi on mukana asukasvalinnassa.

Jos sinä (tai mahdollinen kanssahakijasi) et pysty tunnistautumaan sähköisesti, voit tehdä sen käymällä vuokra-asunnon haun neuvonnassa, ja todistamalla henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi tai henkilökortti). Jos tunnistaudut neuvonnassa, tarvitset henkilökohtaisen sähköpostin tunnistautumista ja rekisteröitymistä varten.

Kun sinä (ja mahdollinen kanssahakijasi) olet vahvistanut hakemuksesi vuokra-asunnon haku -palvelussa, jää odottamaan mahdollista asunnon vapautumista. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta kerrallaan. Jos teet hakemukseesi muutoksia tai teet uuden hakemuksen, korvaa se edellisen hakemuksesi.

Sinulla voi olla samaan aikaan vireillä hakemus sekä Ara-vuokra-asuntoon että vapaarahoitteiseen asuntoon. Asuntoja voivat hakea vain henkilöasiakkaat.


ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa 

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi tai esimerkiksi lisätä asuntoja hakemukseesi vuokra-asuntojen haku -palvelussa. Huomaathan, että vain sinä voit muokata hakemuksellasi olevia tietoja, eivät asuntoneuvojamme.

Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta. Jos hakemuksesi on vanhentunut, voit tehdä uuden hakemuksen.

Lue lisää hakemuksen muokkaamisesta

Voit myös perua hakemuksesi samassa palvelussa. Tällöin hakemuksesi voimassaolo lakkaa välittömästi.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
4. Asuntotarjouksen hyväksyminen 

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen.

Tarvittaessa pyydämme hakijoita toimittamaan meille vähintään 12 kuukauden oleskeluluvan tai rekisteröintitodistuksen.

Asuntonäyttö ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajasi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. 
22.12.2021 15:32