Suoraan sisältöön

Hae vapaarahoitteista asuntoa

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Tutustu ehtoihin, kohteisiin Vuokraovessa, vuokranantajiin ja asuinalueisiin

Tarjoamme vapaarahoitteista asuntoja hakijoille, joilla on vuokranmaksuun riittävät ja säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa. Vapaarahoitteisten asuntojen asukasvalinnoissa ei ole kiireellisyysluokitusta tai varallisuusrajoja.

Vapaarahoitteisia asuntoja haetaan Vuokraoven kautta. Aloita asunnonhaku tutustumalla vapaana oleviin asuntoihin Vuokraovessa. Suosittelemme myös perehtymään vuokranantajiin, usein kysyttyihin kysymyksiin ja asuinalueisiin etukäteen.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
2. Lähetä asuntohakemus

Vapaarahoitteisia asuntoja haetaan omalla hakemuksella. Sinulla voi olla samaan aikaan vireillä hakemus sekä Ara-vuokra-asuntoon että vapaarahoitteiseen asuntoon. Vuokraoven asuntoilmoituksessa oleva hakulinkki johdattaa sinut kaupungin sähköiseen asiointiin, jonne kirjaudutaan vahvasti tunnistautuen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Asuntoja voivat hakea vain henkilöasiakkaat.

Hae asuntoja Vuokraovesta

Voit valita vapaarahoitteisten asuntojen hakemuksella olevalta listalta useamman itseäsi kiinnostavan kohteen, ja voit lisätä asuntoja sekä tehdä muita muutoksia hakemukselle jälkikäteen.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa 

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit lisätä asuntoja ja muokata hakemustasi sähköisen asioinnin asiointikansiossa. Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta. linkki sivulle muokkaa hakemusta

Voit perua hakemuksesi sähköisessä asioinnissa asiointikansion kautta. Peruminen tulee voimaan välittömästi. 

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
4. Asuntotarjouksen hyväksyminen 

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen.

Tarvittaessa pyydämme hakijoita toimittamaan meille vähintään 12 kuukauden oleskeluluvan tai rekisteröintitodistuksen.

Asuntonäyttö ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajasi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. 
19.01.2021 09:44