Suoraan sisältöön

Hae lyhytaikaista vuokra-asuntoa

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Tutustu ehtoihin ja kohteisiin Vuokraovessa

Lyhytaikaiset asunnot on tarkoitettu hakijoille, joilla on tarvetta asua joitakin kuukausia muualla kuin kotonaan, esimerkiksi putkiremontin, työkomennuksen tai työharjoittelun vuoksi. Lyhytaikaiset vuokrasopimukset ovat pituudeltaan kahdesta seitsemään kuukautta ja päättyvät pääsääntöisesti kuukauden lopussa.

Hakijan tulee perustella hakemuksessaan lyhytaikaisen asumisen tarve ja todistaa se liittein asuntotarjouksen yhteydessä. Ehtona lyhytaikaisen asunnon vuokraukselle on, että hakijalla on jo valmiiksi tiedossa vakinainen asunto, jonne muuttaa tai palata lyhytaikaisen vuokrausjakson päätyttyä.

Valitsemme asukkaaksi hakijoilta, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa. 

Lyhytaikaisia asuntoja haetaan Vuokraoven kautta. Aloita asunnonhaku tutustumalla tarjolla oleviin asuntoihin Vuokraovessa. Suosittelemme myös perehtymään vuokrantajaan ja usein kysyttyihin kysymyksiin etukäteen.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

2. Lähetä hakemus sähköisessä asioinnissa

Vuokraoven asuntoilmoituksessa oleva hakulinkki johdattaa sinut kaupungin sähköisessä asioinnissa, jonne kirjaudut vahvasti tunnistautuen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  Asuntoja voivat hakea vain henkilöasiakkaat.

Voit valita lyhytaikaisten asuntojen hakulomakkeella olevalta listalta useamman itseäsi kiinnostavan kohteen, ja voit lisätä asuntoja sekä tehdä muita muutoksia hakemukselle jälkikäteen.

Merkitse tarkasti lisätietoihin mille ajanjaksolle tarvitset asuntoa. Asunnontarpeen tulisi täsmätä hakemukselle lisättyjen asuntojen vuokra-aikaan.

Hakemus on voimassa kolme kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä. 

  ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa 

Hakemuksen muokkaaminen 

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi sähköisen asioinnin asiointikansiossa. Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta. Lisätietoja hakemuksen muokkaamisesta

Jos teet muutoksia hakemukselle, ilmoitathan siitä sähköpostilla lyhytaikaiset@hel.fi. Muokkaamisen jälkeen tehdyt muutokset eivät muuten tule esiin asukasvalinnan yhteydessä. Voit myös tehdä uuden hakemuksen, jolloin vanhaa hakemusta ei enää oteta huomioon.

Hakemuksen peruminen 

Voit perua hakemuksesi sähköisessä asioinnissa asiointikansion kautta. Peruminen tulee voimaan välittömästi.  

 ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

 4. Asuntotarjouksen hyväksyminen 

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. Hakijan tulee asuntotarjouksen saatuaan toimittaa todistus lyhytaikaisen asunnon tarpeesta ja kestosta. Tarjous sisältää ohjeet liitteiden toimittamista varten.  

Esimerkkejä pyydetyistä liitteistä:  

  • Putkiremontin ajaksi asuntoa hakevalta pyydetään todistus putkiremontin aikataulusta 
  • Helsinkiin työharjoitteluun saapuvalta työsopimus tai muu todistus määräaikaisen työsuhteen kestosta. 
  • Valmistuvaa/hankittua asuntoa odottavalta kauppakirja, josta käy ilmi, mikä päivä asunto vapautuu

Tarvittaessa pyydämme hakijoita toimittamaan meille vähintään 12 kuukauden oleskeluluvan tai rekisteröintitodistuksen. 

Asuntonäyttö ja määräaikaisen vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajan yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja määräaikaisen vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. 
19.01.2021 09:44