Suoraan sisältöön

Hae lyhytaikaista vuokra-asuntoa

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Tutustu ehtoihin ja kohteisiin

Lyhytaikaiset asunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla on tarve asua joitakin kuukausia muualla kuin kotonaan, esimerkiksi putkiremontin, työkomennuksen tai työharjoittelun vuoksi. Lyhytaikaiset vuokrasopimukset ovat pituudeltaan 2–5 kuukautta ja päättyvät pääsääntöisesti kuukauden lopussa.

Hakijan tulee perustella hakemuksessaan lyhytaikaisen asumisen tarve ja todistaa se lähettämällä pyydettyjä liitteitä vastatessaan asuntotarjoukseen. Lyhytaikaisen asunnon vuokrauksen ehtona on, että hakijalla on jo valmiiksi tiedossa vakinainen asunto, jonne muuttaa tai palata lyhytaikaisen vuokrausjakson päätyttyä.

Valitsemme asukkaaksi henkilöitä, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

Aloita asunnonhaku tutustumalla tarjolla oleviin asuntoihin Oikotiellä. Suosittelemme perehtymään myös vuokrantajaan ja usein kysyttyihin kysymyksiin etukäteen.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

2. Täytä asuntohakemus

Kun olet valinnut Oikotieltä asunnon jota haluat hakea, jätä valitsemasi asunnon tiedot näkyviin selaimeen tai ota asunnon tiedot (osoite, pinta-ala ja vuokra) ylös. Tarvitset asunnon tietoja kun täytät hakemusta.

Täytä lyhytaikaisen asunnon hakemus. Voit hakea useampaa itseäsi kiinnostavaa kohdetta kerralla.

Merkitse hakemukseen tarkasti, mille ajanjaksolle tarvitset asuntoa. Asunnontarpeen tulee täsmätä hakemukselle lisättyjen asuntojen vuokra-aikaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen sinä (ja mahdollinen kanssahakijasi) saat sähköpostiviestin hakemuksen vastaanottamisesta. Huomaa, että sinun (ja mahdollisen kanssahakijasi) tulee vahvistaa hakemuksesi vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, jotta hakemuksesi on mukana asukasvalinnassa.

Jos sinä (tai mahdollinen kanssahakijasi) et pysty tunnistautumaan sähköisesti, voit tehdä sen käymällä vuokra-asunnon haun neuvonnassa, ja tunnistautua todistamalla henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Kun sinä (ja mahdollinen kanssahakijasi) olet vahvistanut hakemuksesi vuokra-asunnon haku -palvelussa, jää odottamaan mahdollista asunnon vapautumista. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta kerrallaan. Jos teet hakemukseesi muutoksia tai teet uuden hakemuksen, korvaa se edellisen hakemuksesi.

Sinulla voi olla samaan aikaan vireillä hakemus sekä Ara-vuokra-asuntoon että lyhytaikaiseen asuntoon. Asuntoja voivat hakea vain henkilöasiakkaat.

  ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa 

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi tai perua sen vuokra-asunnon haku -palvelussa. Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta.

Voit myös tehdä uuden hakemuksen, jolloin vanhaa hakemusta ei enää oteta huomioon.

Voit myös perua hakemuksesi. Peruminen tulee voimaan välittömästi.

Lisätietoja hakemuksen muokkaamisesta

 ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

 4. Asuntotarjouksen hyväksyminen 

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. Hakijan tulee asuntotarjouksen saatuaan toimittaa todistus lyhytaikaisen asunnon tarpeesta ja kestosta. Tarjous sisältää ohjeet liitteiden toimittamista varten.  

Esimerkkejä pyydetyistä liitteistä:  

  • Putkiremontin ajaksi asuntoa hakevalta pyydetään todistus putkiremontin aikataulusta 
  • Helsinkiin työharjoitteluun saapuvalta työsopimus tai muu todistus määräaikaisen työsuhteen kestosta. 
  • Valmistuvaa/hankittua asuntoa odottavalta kauppakirja, josta käy ilmi, mikä päivä asunto vapautuu

Tarvittaessa pyydämme hakijoita toimittamaan meille vähintään 12 kuukauden oleskeluluvan tai rekisteröintitodistuksen. 

Asuntonäyttö ja määräaikaisen vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajan yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja määräaikaisen vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. 
05.11.2021 13:30