Suoraan sisältöön

Hae Ara-vuokra-asuntoa

Ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Tutustu ohjeisiin, valintakriteereihin ja asuinalueisiin

Aloita tutustumalla tämän sivun ohjeisiin, valintakriteereihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin. Suosittelemme myös perehtymään asuntoihin ja asuinalueisiin etukäteen.

Kaikki asukasvalinnat tehdään hakemusten tietojen perusteella, asuntoja ei välitetä jonotusperiaatteella. Tarjoamme asuntoa vain hakemuksessa valitsemiesi hakukriteerien (esim. vuokra, alue tai parveke) mukaisesti. 

Ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

2. Täytä asuntohakemus sähköisessä asioinnissa

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUSJätä asuntohakemus vahvasti tunnistautuen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kun hakemus on vastaanotettu, saat sähköpostiisi vahvistuksen tietojen tallentumisesta hakijarekisteriin. Tämän jälkeen voit jäädä odottamaan mahdollista asunnon vapautumista. Sähköisessä palvelussa kerrotaan myös, mihin kiireellisyysluokkaan hakemuksesi kuuluu. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta.

Huom! Jokaisella hakijalla voi olla vain yksi hakemus voimassa kerrallaan Ara-vuokra-asuntoon.

Jos täytät uuden hakemuksen, se korvaa edellisen hakemuksesi. Hakemukselle liitetyt lapset voivat olla mukana useammalla asuntohakemuksella.

Haluatko jättää asuntohakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista?

Voit jättää meille asuntohakemuksen myös ilman vahvaa tunnistautumista. Tällöin et pääse enää hakemuksen lähettämisen jälkeen muokkaamaan hakutietojasi. Jos tilanteesi on muuttunut, sinun tulee tehdä uusi hakemus.

Täytä asuntohakemus ilman vahvaa tunnistautumista

Ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi sähköisen asioinnin asiointikansiossa. Asuntoneuvojamme eivät pääse muokkaamaan sähköistä hakemusta. Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta.

Lisätietoja muokkaamisesta

Voit perua hakemuksesi sähköisessä asioinnissa asiointikansion kautta. Peruminen tulee voimaan välittömästi.

Oletko jättänyt asuntohakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista?​

Jos jätit asuntohakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, et pääse enää hakemuksen lähettämisen jälkeen muokkaamaan hakutietojasi. Jos tilanteesi on muuttunut, sinun tulee tehdä uusi hakemus.

Sillä, kuinka kauan hakemus on ollut järjestelmässämme, ei ole merkitystä asuntotarjousten saamiseen, joten voit huoletta tehdä uuden hakemuksen.

Ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

4. Odota mahdollista asuntotarjousta ja muuta hakemusta tarvittaessa

Kun hakemus on jätetty, jää odottamaan mahdollista asuntotarjousta. Valitettavasti emme voi antaa lisätietoja hakemuksen etenemisestä, koska asuntoja ei jonoteta, vaan jokaiseen asuntoon valitaan siihen sopivimmat hakijat. Asunnon saamisessa saattaa kestää, joten toivomme kärsivällisyyttä. Odotusaikaa on mahdotonta arvioida, koska se riippuu vapautuvien asuntojen määrästä, huoneistotyypistä ja sijainnista sekä hakijan toiveista.

Jos et ole erittäin kiireellisessä asunnontarpeessa, mahdollisuutesi saada asunto on erittäin pieni. Emme voi taata asunnonsaantia, joten haethan asuntoa myös muilta vuokranantajilta. Kohtuuhintaisia Ara-vuokra-asuntoja on tarjolla esimerkiksi M2-kodeilla ja A-Kruunulla. 

Ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
5. Asuntotarjouksen hyväksyminen ja liitteiden toimitus

Mikäli saat asuntotarjouksen, saat sähköpostiisi ensin alustavan asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. Tarjous sisältää ohjeet liitteiden toimittamista varten. ​

Esimerkkejä pyydettävistä liitteistä, kun asuntoa tarjotaan: ​

  • Esitäytetty veroilmoitus sinulle viimeksi toimitetusta verotuksesta​
  • Palkkatodistus tai muu kuukausitulotodistus veronalaisista tuloista​
  • Opiskelutodistus​
  • Selvitys omaisuuden arvosta ja hakijaruokakunnan veloista​
  • Vähintään 12 kuukauden oleskelulupa tai rekisteröintitodistus​
  • Raskaustodistus​

Erotilanteessa: ​

  • Todistus avioeron vireilläolosta ​
  • Avioehto, ositussopimus tai oma selvitys avioliiton aikaisesta varallisuudesta ​
  • Sopimus lasten huoltajuudesta ja asumisesta (alle 15-vuotiaat lapset) ​

Asuntonäyttö ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Liitteiden toimittamisen jälkeen saat vahvistetun asuntotarjouksen ja aluetoimistosi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. ​08.01.2021 11:54