Suoraan sisältöön

Yhteistyössä

Lukuintotyötä ei tehdä yksin! Lukuinto-hankkeemme kehittää toimintaa yhdessä monien muiden toimijoiden kanssa.

Hyviä ja toimivia malleja kirjastoyhteistyöhön liittyen kokoamme yhdessä Helmet-kirjaston, Monikielisen kirjaston ja Celia-kirjaston kanssa ja levitämme tietoa kirjastojen monipuolisista hyödyntämismahdollisuuksista päiväkodeille ja kouluille. Osana projektia on hankittu helsinkiläiseen esiopetukseen Lukulumo-palvelu sekä Polyglutt-palvelu monikieliseen kirjallisuuteen perehtymisen tueksi henkilöstölle ja lapsille.

Lukuinto-hankkeet ovat myös verkostoituneet valtakunnallisesti, edustajat tapaavat puolivuosittain, pitävät aktiivisesti yhteyttä ja järjestävä tapahtumia yhteistyössä. Esimerkiksi Vantaalla lumoudutaan lukemisesta, Espoossa ruokitaan lukuintoa ja Turku suuntaa lukemiseen.

Erityismaininnan ansaitsee Tuusula, jonka Eino & Leino  sanojen taikaa ja yhteistä aikaa -projekti innostaa lukemaan todella tarinallisin keinoin. Helsingin alulle panemsassa lukuinto-verkostossa ovat mukana myös Kirkkonummi, Pori ja Tuusula. Verkostoon ovat tervetulleita kaikkia OKM:n lukemiseen innostamiseen erityisavustusta saaneet hankkeet ja kunnat!10.03.2021 08:13