Leikkipuistojen kesä 2020

Tulevana kesänä 1.-3.-luokkalaisille helsinkiläisille koululaisille järjestetään kesäleiritoimintaa auki olevissa leikkipuistoissa arkipäivisin klo 9-16. Toiminta on maksutonta ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen Kesäleirit-sivulla. Ilmoittautuminen päiväleireille aukeaa keskiviikkona 27. toukokuuta kello 8.00. Leiriläisille tarjotaan myös edellisten vuosien tapaan kesälounas.  Kesäleiritoimintaa ja kesäruokailua järjestävät leikkipuistot.

Yhdelle kesäleirille voi osallistua 8-10 lasta ja kullakin leirillä on oma ohjaaja. Kesäleiritoimintaa järjestetään väljästi ja toiminta järjestetään pääasiassa ulkotoimintana. Leikkipuiston sisätilat on varattu vain leiriläisten käyttöön.

Leikkipuistoissa ei järjestetä avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille, eikä yleisötilaisuuksia, tapahtumia tai juhlia. Leikkipuistojen kahluualtaita ei täytetä vedellä tänä kesänä. Perheiden käytössä on leikkipuiston kiinteät leikkivälineet. 

Leikkipuistoissa maksuton kesäruoka kaikille alle 16-vuotiaille

Leikkipuistojen kesäruokailua järjestetään 1.6. - 7.8 auki olevissa leikkipuistoissa. Maksuttomaan kesäruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Kotoa tuodaan omat lusikka/haarukka ja vesipullo puistoruokailua varten. 

Puistoruokailun järjestämisessä kiinnitetään erityistä huomiota väljyyteen ja hygieniaohjeistuksiin. Puistoruokailuun osallistuvien on noudatettava puistojen turvallisuusohjeita sekä hyvää käsihygieniaa ja ruokailtava pienissä ryhmissä. Ruoka jaetaan puistoissa useammasta eri pisteestä ja ruokajonoissa on noudatettava turvavälejä. Leikkipuistojen henkilökunta opastaa ja ohjaa kesäruokailijoita. Kesäruokailun käytännön järjestelyistä tiedotetaan etukäteen asiakkaille leikkipuistojen kesäsivustolla. Lue lisää kesäruokailusta.

Tänään leikitään leikkipuistossa  virtuaalisia leikki- ja toimintatuokioita vauvoille, lapsiperheille ja koululaisille

Leikkipuistot järjestävät sähköisten kanavien kautta leikki- ja toimintatuokioita vauvoille, taaperoille, lapsiperheille ja koululaisille. Tänään leikitään leikkipuistossa –ohjelmasarja esittelee mm. Kukkuluuruu-laulu- ja leikkihetkiä vauvaperheille. Heppatiitiäiset-orkesteri laulattaa, liikuttaa ja leikittää perheen isompia lapsia. Tule mukaan leikkiin ja toimintaan! Lue lisää virtuaalisista leikki- ja toimintatuokioista.
26.05.2020 14:35