Hoppa till innehållet

Instagram

Du kan också följa med projektet Läsiver på Instagram, som vi uppdaterar med boktips och en mängd idéer kring läsning samt med aktuellt om relaterade nationella evenemang. Vi rapporterar också i bild om vår dagliga verksamhet!

Här ett litet smakprov:

Vi vill så här på tröskeln till det nya året slå ett slag för "Silent books" - textlösa bilderböcker, bilderböcker med lite text och bilder överlag. Fördelen med textlösa bilderböcker är att de kan läsas på vilket språk som helst, av pratsamma och tystlåtna barn, av barn med starkt språk eller barn som övar sig i sin språkanvändning. Böckerna kan läsas i stor grupp, i liten grupp, parvis eller allena.


Här får du tips för hur du kan läsa och bearbeta bilderna tillsammans med barnen. Ge barnen tid att i lugn och ro fördjupa sig i varje bild.Bildtext: Det lönar sig att uppmärksamma och dokumentera barnens frågor och intressen regelbundet också under lässtunder. Man kan skapa tilläggsmaterial av olika slag tillsammans med barnen eller använda färdigt material, till exempel Katri Kirkkopeltos Mullin mallin molli, som har känslokort och -visor samt förtjusande figurer för lekar.01.10.2021 13:49