Työsuhde-edut


10 + 1 erinomaista etua Helsingin henkilöstölle

Helsinki on kasvun paikka. Vastuullisen ja merkityksellisen työn vastapainoksi tarjoamme monipuoliset henkilöstöedut, joiden tavoitteena on tukea ja lisätä työntekijöidemme hyvinvointia.

Kokosimme 10 + 1 mainiota työsuhde-etua, joita Helsingin kaupunki tarjoaa henkilöstölleen.

1. Henkilöstökassa

Helsingin työntekijöillä on oma henkilöstökassa, joka tarjoaa maksuttomia pankkipalveluita.

Henkilöstökassassa voi tehdä talletuksia, maksaa laskuja ja jopa hakea asuntolainaa. Henkilöstökassa ei pyri kaupallisten pankkien tapaan maksimoimaan voittoja, vaan kattamaan ainoastaan omat kulunsa.

2. Henkilöstökerhot

Kaupungilla toimii koko kaupungin henkilöstölle tarkoitettuja henkilöstökerhoja. Niihin voivat liittyä kaikki kaupungin palveluksessa olevat. Lisäksi toimialoilla ja liikelaitoksilla on omia henkilöstökerhojaan.

Jos et löydä itsellesi sopivaa kerhoa, voit kerätä porukan kasaan ja perustaa uuden kerhon! Kaupunki tukee henkilöstön kerhomuotoista harrastustoimintaa virkistysmäärärahoilla.

3. Henkilöstökortti

Helsingin kaupungin työntekijöiden henkilöstökortti on avain kaupungin tarjoamiin henkilöstöetuihin.

Henkilöstölle on neuvoteltu lukuisia rahaa säästäviä etuja erilaisista helsinkiläisten yritysten tarjoamista tuotteista ja palveluista. Alennuksia on myös moniin teattereihin, konsertteihin ja museoihin. Voimassa olevat henkilöstökorttiedut löytyvät intranetistä.

Edut voi lunastaa voimassa olevalla henkilöstökortilla. Pidä siis henkilöstökortti aina mukanasi – virkisty, rentoudu, harrasta ja tee hankintoja edullisesti!

4. Henkilöstöliikunta

Ryhmäliikuntaa, kuntosalitoimintaa, pelivuoroja, lajitutustumisia… Miten sinä haluat liikkua?

Henkilöstöliikunta on kaupungin työntekijöiden oma liikuntapalvelu, joka tarjoaa erilaisia liikuntamahdollisuuksia ympäri kaupunkia. Palveluihin kuuluu esimerkiksi yli sata tuntia ohjattua liikuntaa viikossa.

Kaupungin henkilöstökorttia näyttämällä saa rahanarvoisia alennuksia useilta helsinkiläisiltä kuntosaleilta, uimapaikoilta ja liikuntakeskuksilta.

Suomen Olympiakomitea ry on sertifioinut Helsingin kaupungin Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi.

5. Lomaa

Loma on ihmisen parasta aikaa!

Kaupungin lomaedut ovat hyvät. Vuosiloman pituus määräytyy täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärän, työkokemuslisän ja palvelussuhteen pituuden perusteella.

6. Oma saari

Iso Iiluoto on kaupungin työntekijöiden oma virkistys- ja lomapaikka. Vuosaaren edustalla Kallahdenselällä sijaitsevalle saarelle voi tulla päiväretkelle tai useammaksi vuorokaudeksi vaikka perheen kera.

Virkistyspaikka on kaikkien kaupungilla vakinaisessa tai määräaikaisessa palvelussuhteessa olevien käytössä.

7. Palkkioita

Rahapalkka koostuu palkan lisäksi mahdollisesta työkokemuslisästä. Työkokemuslisää kerryttävät työssäoloaika Helsingin kaupungilla ja aikaisempi työkokemus.

Hyvästä työsuorituksesta voi saada kertapalkkion. Kertapalkkioiden maksamista lisätään ja vahvistetaan entisestään vuonna 2022. 

Kaupunki muistaa työntekijöitään palvelussuhteen ja henkilökohtaisten merkkipäivien sekä eläkkeelle jäämisen johdosta.

8. Tukea työmatkalle

Työsuhdematkasetelit ovat henkilökohtaisia joukkoliikenteen matkalippuja, joilla saa alennusta joukkoliikenteessä. Etu on 10 € kuukaudessa eli kalenterivuoden aikana 120 €. Työmatkasetelit eivät ole veronalaista tuloa.

Työmatkaseteleiden vaihtoehtona on polkupyöräetu. Kaupunki tukee henkilöstön työmatkapyöräilyä uuden pyörän hankinnalla. Etua voi hakea enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja sen enimmäisarvo on 240 €. Polkupyöräetu on veronalaista tuloa.

9. Työterveyttä

Työterveys Helsinki pitää huolta kaupungin työntekijöiden terveydestä ja työkyvystä. Työterveystiimiin kuuluu työterveyslääkäreitä, työterveyshoitajia, työpsykologeja ja työfysioterapeutteja.

Työterveystiimiin saa kätevästi ja tietoturvallisesti yhteyden digitaalisen eTyöterveys-palvelun välityksellä.

10. Täydennyskoulutusta

Tavoitteemme on, että Helsinki on maailman paras ja yhdenvertaisin paikka oppia. Tämä koskee myös henkilöstöämme.

Olemme erityisen ylpeitä täydennyskoulutustarjonnastamme. Ammattilaisena voit ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi. Haluamme, että työntekijämme ovat maailman parhaan kasvatuksen ja koulutuksen edelläkävijöitä.

+1 Työsuhdeasunnot

Teitkö työsopimuksen Helsingin kaupungin kanssa, mutta asunto puuttuu? Ei hätää, kaupunki välittää työsuhdeasuntoja myös kasvatuksen ja koulutuksen toimialan työntekijöille!

Lue lisätietoa työsuhdeasunnoista 

23.03.2022 16:32