Suoraan sisältöön

Vammaisneuvoston toiminta

Vammaisneuvosto tekee yhteistyötä kaupungin toimialojen kanssa, seuraa palvelujen toteutumista vammaisten henkilöiden näkökulmasta ja edistää Helsingin kaupungin ja vammaisjärjestöjen yhteistyötä. Vammaisneuvosto vaikuttaa siihen, että Helsingin palvelujen kehittämisessä, sekä toiminnan ja talouden suunnittelussa huomioidaan vammaisten henkilöiden tarpeet ja että palvelut soveltuvat myös eri tavoin vammaisille kaupunkilaisille. Vammaisneuvosto tekee aloitteita ja esityksiä, antaa lausuntoja ja ottaa kantaa. Vammaisneuvosto kokoontuu säännöllisesti kesäkuukausia lukuun ottamatta. Neuvosto tekee yhteistyötä myös vanhusneuvoston, tasa-arvotoimikunnan ja yhdenvertaisuustoimikunnan kanssa.

* * *   

Tervetuloa osallistumaan kansainvälisen vammaisten päivän 3.12. aamutilaisuuteen klo 8.45 - 10.30 Helsingin kaupungintalon aulan tapahtumatorille. Tilaisuuden kutsu ja ohjelma.

Ilmoittautumiset 29.11. mennessä: ilmoittautumislinkin tai sähköpostin: vammaisasiamies@hel.fi  tai puhelimella: 09 3103 6086.


* * *

Vammaisneuvoston syksyn 2019 toiminnan suunnittelukalenteri liitetiedostona.


Valtuustoryhmien edustajien paneelikeskustelu vammaisneuvoston kokouksessa ti 5.11. on katsottavissa Helsinki-kanavalta: https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/live?id=4297   


Helsingin vammaisneuvoston Facebook-sivut löytyvät linkistä:  https://www.facebook.com/Helsingin-kaupungin-vammaisneuvosto-2288772404745505/?modal=admin_todo_tour 


* * *

Yhteistyössä helsinkiläisten vammaisyhdistysten HELJÄ-työryhmän ja kaupungin vammaisneuvoston järjestämän:

Liikkumisen esteettömyys -seminaarin 3.4.2019 esitykset

Kuunneltavissa oleva videoääninauha 3.4. tilaisuudesta.

Helsingin kaupungin julkisen liikenteen esteettömyyden parantaminen: metro- ja raitiovaunuliikenteen kalusto ja laiturit, laatu- ja ympäristöpäällikkö Maija Sarpo, HKL. Esitys (powerpointt), (pdf)

Helsingin seudun liikenteen vyöhykeuudistus, asiakaskokemuksen asiantuntija Eeva Jakobsson, HSL. Esitys (powerpoint),  (pdf

VR:n esteettömät palvelut: avustamispalvelut, avustuspisteet ja junien esteettömyys, kehityssuunnittelija Annina Rautio, VR-Yhtymä Oy. Esitys (powerpoint), (pdf)

Juna-asemien ja laitureiden esteettömyys, henkilöliikenneasiantuntija Arja Aalto, Väylävirasto. Esitys (powerpoint)

Kuljetuspalvelut, Kuljetuspalvelupäällikkö Tuomas Päivinen. Esitys (powerpoint), (pdf

Kela-kuljetukset, pääsuunnittelija Anne Giss, Kela ja Tuomo Halminen, Menevä Oy. Esitys (powerpoint), (pdf

 
JAA
20.11.2019 14:42