Suoraan sisältöön

Ajankohtaista


Helsingin kaupungin tasa-arvohankkeen tulokset on julkaistu

Tasa-arvohankkeen tavoitteena oli kehittää uusia keinoja sukupuolten tasa-arvon edistämiseen. Hanke keskittyi sukupuolivaikutusten arviointiin ja siinä tutkittiin, millaisia vaikutuksia kaupungin palveluilla ja talouspolitiikalla on eri sukupuolille ja tasa-arvon toteutumiselle.

Tutkimustyö toteutettiin Helsingin kaupunkitutkimus ja tilastot -yksikön johdolla, ja tutkimusraportteihin ja hankkeen suosituksiin voi tutustua täällä:

Sukupuolivaikutusten arviointi Helsingin kaupungin palveluissa 2019 (pdf)

Sukupuolitietoisen budjetoinnin pilotointi Helsingissä 2019 (pdf)


Helsingin kaupungilla on uusi palveluiden tasa-arvosuunnitelma

Palveluiden tasa-arvosuunnitelman tärkeimpänä tavoitteena on lisätä kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavien kaupunkilaisten tasa-arvoa, hyvinvointia ja ihmisoikeuksien toteutumista.  Suunnitelma linjaa sitä, miten Helsinki edistää sukupuolten tasa-arvoa kaupungin palveluissa ja toiminnassa vuosina 2019-2021.

Tutustu palveluiden tasa-arvosuunnitelmaan tästä linkistä (pdf)

Lisätietoja suunnitelmasta: suunnittelija Milla Sandt (etunimi.sukunimi@hel.fi). 


Ihmisoikeusverkosto

Helsingin kaupungin uusi ihmisoikeusverkosto kokoaa yhteen kaikkien toimialojen työntekijöitä ja viranhaltijoita rakentamaan tasa-arvoista ja yhdenvertaista kaupunkia. Verkosto on avoin kaikille työntekijöille, jotka haluavat ehkäistä syrjintää ja purkaa eriarvoistavia rakenteita kaupungin palveluissa. Verkostossa on tällä hetkellä n. 200 jäsentä.

Verkosto kokoontuu ihmisoikeusiltapäiviin 4-6 kertaa vuodessa, ja jokaisella iltapäivällä on oma ajankohtainen teemansa. Lisätietoja: verkoston koordinaattorit Milla Sandt ja Nitin Sood (etunimi.sukunimi@hel.fi).


Liikunnan seuratuen sukupuolivaikutusten arviointi

Osana Helsingin kaupungin tasa-arvohanketta toteutettiin liikunnan seuratuen sukupuolivaikutusten arviointi. Tutkimusraporttiin voi tutustua täällä (pdf).

28.01.2020 14:45