Suoraan sisältöön
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki/Seppo Laakso

Tule treenaamaan kestävää elämäntapaa!

Kestävän kehityksen viikon tapahtuma kaupungintalolla tiistaina 5.6. klo 15-17, Helsinki Labin tilassa

15:00 – 15:15 Mitkä ovat kestävän kehityksen tavoitteet ja miten ne minuun liittyvät?
Veera Vehkasalo, Suomen YK-liitto

15:15 – 15:30 Pelaa ruokapeliä ja testaa tietosi eri ruoka-aineiden ilmastovaikutuksesta!

15:30 – 15:50: Mitä Helsinki tekee ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?
Mira Jarkko ja Sonja-Maria Ignatius, Helsingin kaupunkiympäristö, ympäristönsuojeluyksikkö

15:50 – 16:10 Sankarikuluttaja ja ilmastonmuutos
Onko kestävä kulutus mahdollista ja mikä on sen rooli ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä?
Riikka Suominen, Vihreän langan päätoimittaja

16:10 – 16:30 Millaista on ympäristöystävällinen ruoka?
Perusperiaatteet ilmasto/ympäristöystävällisestä ruoasta ja käytännön esimerkkejä arkeen
Linda Kovanen, vegetreenari, ruokakirjailija ja bloggaaja

Lisäksi voit treenata itsesi ilmastokuntoon ilmastonsuojelun asiantuntijoiden avustuksella, jotka ovat paikalla klo 17 asti. Kahvitarjoilu.


Mitä on kestävä kehitys?

Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Nykyiset YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ulottuvat vuoteen 2030 ja niistä käytetään myös nimitystä Agenda2030.

Euroopan kestävän kehityksen viikko on 30.5. – 5.6. ja se kannustaa kestävän kehityksen tekoihin, tapahtumiin ja projekteihin.


JAA