Tapahtumat

Kaupungintalon Virka-galleria järjestää maksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia ja yleisötilaisuuksia ala-aulassa ja juhlasalissa ympäri vuoden. Ohjelmisto sisältää muun muassa konsertteja, esitelmiä, taiteilijatapaamisia ja tiedotustilaisuuksia. Juhlasalin yleisötilaisuuksiin pääsee sisään 300 ensimmäistä saapumisjärjestyksessä.
 

Tulevat tapahtumat:        

Ti 21.11. klo 12.00 ja 12.30. "Rentoutushetki ryytyneille "
Pianisti Saara Berg opastaa kehon rentouttamiseen ja hengityksen rauhoittamiseen ja soittaa pianomusiikkia kahdessa puolen tunnin tuokiossa Helsingin kaupungintalon juhlasalissa. Sopivaa ohjelmaa vaikka lounastauolle!

Ota oma joogamatto mukaan. Tilaisuuteen on varattu 20 ylimääräistä joogamattoa järjestäjän puolesta.

Ti 28.11.  klo 14.00 Sata Klasissa sekä Ruohonjuuritason mönkijä – kirjojen julkistamistilaisuus
Kaupungintalon aulassa

Vanhat tekijät Sata Klasissa on Helsingin työväenopiston kirjoittajaryhmän, Vanhat tekijät neljäs antologia. Sen tarinoiden ja runojen myötä pääset mukaan itsenäisyyden ajan suomalaiseen elämänmenoon, arkeen ja juhlaan, iloon ja suruun. Kirjoitukset pohjautuvat osin tekijöiden omiin kokemuksiin tai ovat täysin mielikuvituksen tuotteita. Yhteistä niille on kirjoittamisen ilo.

Ruohonjuuritason mönkijä -teoksen runot ja kertomukset tarkastelevat maailmaa maanpinnan tuntumasta, havainnoivat syvällisesti kanssaihmisiä, ilmiöitä, sattumuksia ja maailman tapahtumia. Ja, siinä sivussa, kirjoittajaa itseään, hänen syvimpiä tuntojaan. (Sirkka-Liisa Sandelin-Nertamo )

Tilaisuudessa kuulet, miten haastavaa ja palkitsevaa on omakustanteen tekeminen.

SILTA-näyttelyn oheisohjelma:

Pe 1.12.2017 klo 12.30-13.30 Silta-näyttelyopastus käsikirjoittaja Mikko-Olavi Seppälä

Pe 1.12.2017 klo 14–17.30 Historiaseminaari: Sata vuotta suomalais-virolaisia suhteita
Paikka: Helsingin Säätytalolla (Snellmaninkatu 9–11), ilmoittautuminen seminaariin 6.11. alkaen: rsvp@tuglas.fi

Seminaarissa valotetaan Suomen ja Viron suhteiden eri vaiheita maiden itsenäisyyden vuosikymmeninä. Seminaarin myötä vietetään Suomen ja Viron 100-vuotisjuhlaa, mutta myös suomalais-virolaisen kulttuurisopimuksen 80-vuotisjuhlaa. Esiintyjät ulkoministeri Timo Soini, kansanedustaja Erkki Tuomioja, suurlähettiläs ja kirjailija Jaak Jõerüüt sekä historiantutkijat Heikki Roiko-Jokela ja Heikki Rausmaa. Seminaarin järjestävät Suomalais-virolainen kulttuurisäätiö ja Tuglas-seura.

To 14.12.2017 klo 17–19 Joulusilta – suomalais-virolainen joulukonsertti
Esiintyjinä Suomalaisen kamariorkesterin jousikvartetti ja virolaiset solistit. Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali
 
La 27.01.2018 klo 12–16 Tulevaisuusseminaari:  Suomi ja Viro 200 – yhteinen tulevaisuus?
Seminaarissa pohditaan ja Suomen ja Viron suhteiden nykypäivää ja tulevaisuutta. Aihetta lähestytään eri näkökulmista: Onko kaksoiskaupunki mahdollinen? Miten käy Helsingin ja Tallinnan yhdistävän tunnelin? Millaiset innovaatiot yhdistävät tai erottavat Suomen ja Viron? Millainen on kielten ja ympäristön tulevaisuus? Muuttuuko väestörakenne?
Ohjelmassa on lyhyitä alustuksia sekä paneelikeskusteluja. Seminaarin järjestää: Virka-galleria ja Tuglas-seura.
Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali

Ti 20.2.2018 klo 17-19 Suomalais-virolainen kirjallisuusilta vieraina kirjailijat Sofi Oksanen ja Ilmar Taska
Paikka: Helsingin kaupungintalon juhlasali  

 
JAA
21.11.2017 11:35