Tulevat näyttelyt

Kuvajournalismi 2017
9.3.–20.5.2018
 
 

Kuvajournalismikilpailu 2017 juhlistaa suomalaista kuvajournalismia ja dokumentaarista kuvaa. Vuodesta 1962 järjestetty kilpailu tunnettiin aikaisemmin Vuoden Lehtikuva -nimellä. Kilpailun järjestää Suomen kuvajournalistit ry ja voittajat valitsee arvovaltainen ja riippumaton jury. Virka-galleriassa nähdään vuoden 2017 palkitut kuvat ja videot sekä muuta kilpailun satoa.


Odotustila – turvapaikanhakijoiden arki Suomessa
9.3.–8.4.2018
 

Odotustila tarkastelee valokuvin turvapaikanhakijoiden elämää Suomessa. Turvapaikkapäätöksen odottaminen on henkisesti kuormittava välitila, sillä prosessi kestää monien kohdalla vuosia. Ahdistuksen ja turhautumisen tunteiden väliin mahtuu kuitenkin myös valon pilkahduksia. Osa turvapaikanhakijoista löytää paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta, vaikka tulevaisuutta leimaa epävarmuus.


KLIK Helsinki
20.4.–20.5.2018 
 

Kameraseuran katukuvausryhmä on pysäyttänyt maagisia hetkiä Helsingissä: päivin ja öin, kaduilla ja toreilla, ruuhkassa, yksin ja yhdessä, monikulttuurisena, kansainvälisenä. Iloisena, rakastavana, rentona. Ihana Helsinki, pääkaupunkimme.


Filmitähtien jäljillä – helsinkiläisyys kultakauden elokuvissa
1.6.–26.8.2018
 

Helsinki oli 1930-luvulta 1960-luvun alkuun saakka myös suomalaisen elokuvan pääkaupunki. Elokuvastudioiden kultakaudella rakennettiin mielikuvia ja odotuksia niin kaupunkilaisuudesta kuin maalaisuudestakin.

Näyttelyssä kerrotaan aitojen elokuvapukujen, harvinaisen esineistön sekä valokuvien ja elokuvien avulla elokuvien tekemisestä Helsingissä ja siitä, miten kaupunkilaisuutta esitettiin roolihahmojen ulkomuodon avulla. Tutustu elokuvien hauskoihin, syntisiin, kepeisiin ja tyylikkäisiin helsinkiläisiin, ja kulje elokuvatähtien jäljillä!

 

HUOM! Muutokset mahdollisia.

 JAA
15.02.2018 10:44