Galleriassa nyt

Työn kuvia 9.6.-1.10.2017

Työn kuvia -näyttelystä, kenkäteline
Kuva: Behrang Assadi

Työ ilmenee usein liikkeenä. Se voi olla konkreettista liikettä, jossa koneet tahkoavat uusia tuotteita tai ihmiset ja hyödykkeet liikkuvat paikasta toiseen. Toisaalta työ on symbolista liikettä, ideoita, jotka vievät yksilöä ja yhteiskuntaa eteenpäin.

Valokuvaajat Behrang Assadi, Miikka Pirinen ja Katja Tähjä esittävät kolme näkökulmaa tämän päivän työelämään. Miltä voivat näyttää uuden ajan toimistot? Minkälaista on työ avovankilassa? Tai mitä kaikkea tauko voi pitää sisällään?

Näyttelyssä on esillä myös 1.10.2016 - 31.1.2017 gallerian järjestämän ja kaikille avoimen kilpailun kautta löytyneitä valokuva- ja videoteoksia, joita tuli yhteensä lähes 350. Ne tarjoavat yksilöllisen katsauksen työmaille, kotikonttoreihin, freelancerin arkeen ja vaikkapa yksinhuoltajan vapaapäivään.

Mitä kaikkea työ voi tarkoittaa? Näyttely etsii vastauksia ja herättää samalla lisää kysymyksiä siitä, mitä on työ tänään Helsingissä. 

Näyttelypäällikkö Kirsi Hasu kertoo Työn kuvia -näyttelystä. Katso video: https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3403


Hiekkalaatikolla 9.6.–1.10.2017

Kuva: Ismo Laulainen ja Oskari Lehtinen
Kuva: Ismo Laulainen ja Oskari Lehtinen

Virka-gallerian toisessa kesänäyttelyssä Ismo LaulainenOskari Lehtinen sekä Tanja Talaskivi-Munther ovat kuvanneet lapsia leikin tiimellyksessä, nuoria opiskelemassa ammattiin sekä aikuisia, oman alansa ammattilaisia työssään. Hiekkalaatikolla leikkivät niin tulevaisuuden kauppias, opettaja kuin ydinfyysikkokin.

Kuvattuna on muun muassa kelloseppä, pienoismallien rakentaja sekä ompelijatar. Laulainen, Lehtinen ja Talaskivi-Munther haluavat kertoa kuvillaan työn tärkeydestä ja siitä miten arvokasta työ on tekijälleen. Talaskivi-Munther on myös kirjoittanut näyttelyyn runoja lapsuudesta.

Tervetuloa Hiekkalaatikolle!
JAA
07.09.2017 15:09