Medialle

Lehdistötiedote 

Työn kuvia 9.6.–1.10.2017

Palkkatyö, kotityö, vapaaehtoistyö. Ylityö, yötyö, pätkätyö. Työttömyys! Rytmitalous, robotisaatio, moniosaaja, perustulo ja jakamistalous.

Mihin suuntaan työelämä liikkuu juuri nyt? Epätyypilliset työsuhteet ovat monille tavallisia ja työn etsiminen muuttuu päätyöksi. Työ on joskus intohimoa ja toisinaan se on pelkkä välttämättömyys.   

Virka-gallerian kesänäyttely Työn kuvia tarkastelee työtä ja työn tekemistä Helsingissä. Valokuvaajat Behrang Assadi, Miikka Pirinen ja Katja Tähjä esittävät kolme näkökulmaa tämän päivän työelämään. Miltä voivat näyttää uuden ajan toimistot? Minkälaista on työ avovankilassa? Tai mitä kaikkea tauko voi pitää sisällään?

Näyttelyssä on esillä myös 1.10.2016 - 31.1.2017 gallerian järjestämän ja kaikille avoimen kilpailun kautta löytyneitä valokuva- ja videoteoksia, joita tuli yhteensä lähes 350. Ne tarjoavat yksilöllisen katsauksen työmaille, kotikonttoreihin, freelancerin arkeen ja vaikkapa yksinhuoltajan vapaapäivään.

 

Hiekkalaatikolla 9.6.–1.10.2017

Galleriassa avautuva toinen kesänäyttely Hiekkalaatikolla kertoo työstä ja leikistä.

Ismo Laulainen, Oskari Lehtinen sekä Tanja Talaskivi-Munther ovat kuvanneet lapsia leikin tiimellyksessä, nuoria opiskelemassa ammattiin sekä aikuisia, oman alansa ammattilaisia työssään. Hiekkalaatikolla leikkivät niin tulevaisuuden kauppias, opettaja kuin ydinfyysikkokin.

Pienestä pitäen ihminen valmistautuu leikin varjolla aikuisuuteen. Kuvattuna on muun muassa kelloseppä, pienoismallien rakentaja sekä ompelijatar. Laulainen, Lehtinen ja Talaskivi-Munther haluavat kertoa kuvillaan työn tärkeydestä ja siitä miten arvokasta työ on tekijälleen. Valokuvia säestävät Talaskivi-Muntherin runot lapsuudesta.

  

Lisätietoja ja lehdistökuvat (Työn kuvia): näyttelytuottaja Anni Kostamovaara, anni.kostamovaara@hel.fi
p. 040 132 7097

Lehdistökuvat: https://www.dropbox.com/sh/n5ddkrkp310ry82/AAAdSLBruoAeX6S-0znQvYsSa?dl=0

 

Lisätietoja ja lehdistökuvat (Hiekkalaatikolla): näyttelysuunnittelija Liisa-Maija Hertto, liisa-maija.hertto@hel.fi p. 040 334 6449

Lehdistökuvat: https://www.dropbox.com/sh/n5ddkrkp310ry82/AAAdSLBruoAeX6S-0znQvYsSa?dl=0
JAA
26.06.2017 11:01