Kaupungintalo

Helsingin kaupungintalolle voi tulla seuraamaan kaupunginvaltuuston kokouksia sekä saamaan yksityiskohtaisempaa tietoa päätöksenteosta ja sen eri vaiheista.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu yleensä joka toinen keskiviikko. Kokouksia voi seurata yleisölehteriltä, jonne sisäänkäynti on sisäpihalta, osoitteessa Sofiankatu 3. Kokouksia voi seurata myös verkossa Helsinki-kanavalta.

Helsingin kaupungin kirjaamo toimii myös kaupungintalossa. Kirjaamosta saa tietoa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja eri lautakuntien vireillä olevien asioiden käsittelyvaiheista ja päätöksistä. Ala-aulassa on lisäksi nähtävillä kaupungin julkiset kuulutukset.

Aulassa kävijöitä ilahduttavat seuraavat taideteokset: Kimmo Kaivanto: Ketju (1971), Eino Ruutsalo: Valoseinä (1971), Rut Bryk: Kaupunki auringossa (1975) ja Jorma Puranen: Where Compasses All Go Mad (2007).

Kaupungintalon viehättävä ympäristö Helsingin historiallisessa empirekeskustassa kauppatorin ja Senaatintorin välisissä torikortteleissa on myös tutustumisen arvoinen. Alueella voi nauttia houkuttelevista kahviloista ja ravintoloista, persoonallisista myymälöistä ja Helsingin historiallisista nähtävyyksistä.

Kaupungintalo on auki arkisin kello 8-16, osoite Pohjoisesplanadi 11–13 / Sofiankatu 1, 00100 Helsinki. Esteetön sisäänkäynti on Pohjoisesplanadin puolelta.

PoikkeusaukioloajatJAA
11.10.2018 15:32