Suoraan sisältöön

Kulttuuri ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki on erityisesti ihmisten kaupunki, ja paras kaupunki lapsilleja nuorille. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla korostuu vapaus. Vapaus valita, olla itsensä ja vapaus tehdä sitä, mikä kiinnostaa eniten. Toimiala jakaantuu neljään eri kokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta, nuoriso ja kirjasto.

Kulttuuri ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuuri

Kulttuuri palvelukokonaisuus vastaa kaupungin kulttuuripolitiikasta sekä kulttuuri—, orkesteri , museo ja taidemuseotoiminnasta. Kokonaisuuteen kuuluu myös vastuu tietyistä valtakunnallisista ja alueellisista erityistehtävistä, joista säädetään erikseen laeilla.

Liikunta

Liikuntapalvelukokonaisuus vastaa liikuntapolitiikasta, liikunnan järjestämisestä ja liikuntapaikoista sekä leirintäalueista. Toimialan tehtäviin kuuluvat muun muassa liikuntatapahtumien tuottaminen ja koordinointi kaupunkilaisille.

Nuoriso

Nuorison palvelukokonaisuus tuottaa yhdesä nuorten kanssa kulttuuripalveluita ja harrastuksia. Nuorisopalveluilla on Helsingissä noin 60 nuorisotaloa ja -tilaa, kymmenittäin harrastusmahdollisuuksia, tapahtumia, viikonloppu ja lomatoimintaa, kursseja ja leirejä. Nuorisotyötä tehdään kaupungissa nuorten ehdoilla ja heidän kanssaan.08.12.2020 10:18