Suoraan sisältöön
Malminkartanonhuipulta näkymä kaakkoon päin kesällä 2016, kuva: Helena Roschier.

Malminkartanonhuipun ideasuunnitelman luonnoksesta keskustellaan

Malminkartanonhuipun virkistysalueen ideasuunnitelman luonnos on valmistunut. Luonnokseen voi tutustua ja siitä voi kertoa mielipiteensä 28.4.-11.5.2017 Helsingin kaupungin ylläpitämässä Kerro kantasi -verkkopalvelussa osoitteessa: https://kerrokantasi.hel.fi/malminkartanonhuipunluonnos
Keskustelu on avoinna: pe 28.4. kello 8:00 – to 11.5. kello 24:00

Nyt toivotaan ideasuunnitelman luonnokseen kommentteja ja tarkentavia ehdotuksia alueen nykyisiltä ja tulevilta käyttäjiltä sekä alueen asukkailta.
• Ovatko nykyiset ja ehdotetut reitit riittävät ja toimivat?
• Ovatko nykyiset ja ehdotetut toiminnat riittävät ja sijaitsevatko ne käytön kannalta hyvillä paikoilla?
• Mitä tarkentavia toiveita sinulla on liittyen sisääntuloalueen tai huipun ehdotettuun käyttöön.

Helsingin kaupunki tekee Malminkartanonhuipulle virkistyskäytön ideasuunnitelmaa kevään 2017 aikana. Suunnitelmassa ehdotetaan miten alueen laatua ja käytön monipuolisuutta voidaan kehittää ja missä paikoissa eri toiminnot voisivat sijaita. Siinä otetaan huomiodaan kasvanut käyttäjäkunta ja luonto. Keskeistä on myös kasvillisuuden hoito ja kehittäminen käyttöä tukevaksi.

Ideasuunnitelma toimii pohjana tuleville, tarkemmille toteutukseen liittyville suunnitelmille. Ideasuunnitelmassa mahdollistetaan nykyisen omaehtoisen toiminnan jatkuminen esimerkiksi kasvillisuutta hoitaen. Lisäksi ehdotetaan muun muassa nykyisten huonokuntoisten portaiden uusimista ja valaisemista kaiteen alta sekä muutamia uusia portaita ja reittejä. Pallokentän yhteyteen voisi tulla sisääntuloaukio. Sen ympäristössä voisi olla lähiliikuntapaikka, vesipiste sekä pidemmän ajan kuluessa kahvila, sauna ja vaikkapa urheiluvälinevuokraamo.

Yhteyksiä eri suunnista alueelle kohennetaan. Saapumiskohtiin tulisi opasteet ja pyörien pysäköintipaikkoja. Rinteen eteläosaan voisi tulla hoidetumpi piknik-nurmi, esiintymispaikka sekä kuntoilupaikka.
Nyt kommentoitavana olevan luonnoksen pohjana on käytetty aikaisempia suunnitelmia sekä vuodenvaihteen Kerro kantasi -kyselyä, johon saatiin yli 200 kommenttia.  Näiden pohjalta työtä jatkettiin kahdessa avoimessa työpajassa. Työpajoissa nousi esille huipun kehittäminen sen omista lähtökohdista siten, että alueen luonne säilyy myös tulevaisuudessa.

Lue lisää:

Malminkartanonhuipun ideasuunnitelman luonnos (pdf) Helsingin aineistopankista ladattavissa

Malminkartanonhuipun ideasuunnitelma -hankkeen suunnitteluaineistot Helsingin karttapalvelussa 
 

 

JAA