Suoraan sisältöön
Kuva: Päivi Hellman

Asukastilaisuus korjaustapaohjeista Kannelmäessä 28. maaliskuuta

Tuore Kannelmäen 1950–1960-lukujen taitteen asuinrakennuksia, pihoja ja liikerakennuksia koskeva korjaustapaohje on tarkoitettu taloyhtiöiden avuksi, kun ne suunnittelevat rakennusten ja pihojen kunnostamista. Ohjeissa kuvataan, kuinka korjauksia voi toteuttaa alueen arvoja ja alkuperäisiä suunnitteluperiaatteita kunnioittaen.

Kannelmäen korjaustapaohjeet ovat osa laajempaa sotien jälkeen rakennettujen esikaupunkialuiden edustaman korkeatasoisen arjen arkkitehtuurin inventointi- ja arvottamistyötä. Sitä on tehty 1990-luvulta alkaen kaupunkisuunnitteluviraston ja kaupunginmuseon sekä 2000-luvulla myös rakennusvalvontaviraston ja Lähiöprojektin toimesta. 

Kannelmäkeä, Keski-Vuosaarta, Malminkartanoa, Pohjois-Haagaa, Konalan länsireunaa ja Pajamäkeä koskevat ohjeet ovat syntyneet rakennusvalvonnan arkkitehti Päivi Hellmanin ja maisema-arkkitehti Pia-Liisa Orrenmaan yhteistyönä.

Kaikki tähän mennessä tehdyt ohjeet on esitetty ja jaettu asukastilaisuuksissa osallistujille, jotka ovat hyödyntäneet niitä taloyhtiöiden korjaushankkeissa. Ohjeet ovat myös kohottaneet useiden asukkaiden ylpeyttä omasta kaupunginosastaan ja kotitalostaan.

Kantsun Olohuone 28.3. klo 17.30 alkaen osoitteessa Vanhaistentie 1. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää:

Kannelmäki, 1950-60-luvun alue, asuinrakennusten ja pihojen korjaustapaohje

Ohjeen kuvaus rakennuslautakunnan pöytäkirjassa (ote).

Hel.fi uutinen

  

JAA