Lähiöfest2017


Lähiöfest2017

Lähiöfest2017 nostaa Helsingin omaleimaiset kaupunginosat valokeilaan ja käynnistää keskustelun muuttuvasta kaupungista 25.9.–1.10.
 
Festivaaliviikon arkipäivinä tehdään töitä teematyöpajoissa. Helsingin yliopiston pääjuhlasalissa perjantaina 29. syyskuuta järjestettävä kansainvälinen ja korkeatasoisilla puhujilla varustettu People-Driven City -seminaari kokoaa yhteen festivaaliviikon työpajojen annin.

Helsingin kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria kohtaamispaikoiksi. Lauantaina 30. syyskuuta Malmille ja Vuosaareen. Ja sunnuntaina 1. lokakuuta Herttoniemenrantaan ja Pohjois-Haagaan. Tapahtumatoreilla muun muassa syödään ja taiteillaan yhdessä.     

Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Herttoniemenranta, Jakomäki, Kalasatama, Kannelmäki, Kontula, Lauttasaari, Malmi, Pohjois-Haaga, Siltamäki ja Vuosaari.

Lähiöfestin tekevät yhdessä julkiset toimijat, yritykset, yhteisöt, yliopistot – ja tietenkin helsinkiläiset. Osallistumisohjeet ja ohjelma päivittyvät festivaalin verkkosivuille.
 
Tapahtuman tuottaa Egnahem Media Oy. Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-tapahtuman päätukija. Pääyhteistyökumppaneita ovat Vahanen ja K-Market ja yhteistyökumppaneita NCC, Kiinteistömaailma ja Danske Bank. Sisältökumppaneita ovat esimerkiksi Aalto-yliopisto, Kaupunkiakatemia, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Aalto PRO ja Forum Virium.

Tehdään Helsingistä toimiva kaupunki!

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala esittäytyy Lähiöfest2017 -tapahtumassa 30.9.–1.10.2017. Tule tutustumaan siihen, mitä alueellasi tapahtuu. Mihin rakennetaan koteja, työpaikkoja, kouluja ja palvelukeskuksia?

Festivaaliviikonloppuna tapahtumatoreilla on esityksiä, yhdessä syömistä, keskusteluja ja tekemistä lapsille. Tutustu ohjelmaan ja lähde kierrokselle kaupunginosiin!

Kaikilla toreilla 30.9.–1.10.2017
Kaupunkikehityksen miniseminaarit  

Lähiöfest2017: Vuosaaren tapahtumatori:
 
Lähiöfest2017: Malmin tapahtumatori:

Lähiöfest2017: Haagan tapahtumatori:

Lähiöfest2017: Herttoniemen tapahtumatori:

Lähiöfest2017

Suomi 100 -juhlavuosi
   

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Uusi yleiskaava luo suuntaviivat kaupungin seuraaville vuosikymmenille. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöistä tulee osa verkostokaupunkia, kun nykyisten keskustaan johtavien linjojen lisäksi kaupunginosien välille rakentuu poikittaisia raideliikenneyhteyksiä.
 JAA
14.09.2017 14:48