Lähiöfest2017


Lähiöfest2017 – Lähiöissä rakentuu tulevaisuuden kaupunki


Lähiöfest2017 nostaa Helsingin omaleimaiset kaupunginosat valokeilaan ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista. Festivaali jalkautuu 25.9.–1.10. kaikkiaan kymmeneen helsinkiläiseen lähiöön.

Helsingin kaupunki avaa festivaaliviikonloppuna neljä tapahtumatoria kohtaamispaikoiksi: lauantaina 30.9. Malmille ja Vuosaareen sekä sunnuntaina 1.10. Herttoniemenrantaan ja Pohjois-Haagaan. Tapahtumatoreilla koetaan kehittyvä kaupunki, syödään yhdessä ja taiteillaan kaupunkitilassa.

Viikonlopun reitin varrelta löytyy tekemistä ja tapahtumia kaikille kaupunkilaisille myös Kannelmäessä, Kontulassa, Lauttasaaressa, Siltamäessä, Jakomäessä ja Kalasatamassa. Festivaaliviikon arkipäivinä tehdään töitä teematyöpajoissa. Perjantain kansainvälinen pääseminaari kokoaa yhteen työpajojen annin.

Lähiöfestin tekevät yhdessä julkiset toimijat, yritykset, yhteisöt, yliopistot – ja tietenkin kaupunkilaiset. Osallistumisohjeet ja ohjelma päivittyvät festivaalin verkkosivuille osoitteeseen lähiöfest2017.fi.

Festivaalin tavoitteena on tuoda lähiöt ja muuttuvat asuinalueet valokeilaan, nostaa esiin Helsingin omaleimaisia kaupunginosia sekä profiloida Helsinkiä ja Suomea kansainvälisessä kaupunkikeskustelussa.

Tapahtuman tuottaa Egnahem Media Oy, jonka aloitteesta Lähiöfest on syntynyt. Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-päätukija. Pääyhteistyökumppaneita ovat Vahanen ja K-Market ja yhteistyökumppaneita NCC, Kiinteistömaailma ja Danske Bank. Sisältökumppaneita ovat esimerkiksi Aalto-yliopisto, Kaupunkiakatemia, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Aalto PRO ja Forum Virium.

Lähiöfest2017
Suomi 100 -juhlavuosi

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Uusi yleiskaava luo suuntaviivat kaupungin seuraaville vuosikymmenille. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Lähiöistä tulee osa verkostokaupunkia, kun nykyisten keskustaan johtavien linjojen lisäksi kaupunginosien välille rakentuu poikittaisia raideliikenneyhteyksiä.
 JAA
22.05.2017 08:23