Suoraan sisältöön

Kestävä kerrostalo – Massiivitiilikerrostalo ja painovoimainen ilmanvaihto

Toteuttaja: Jukivest Oy
Yhteistyötaho: AVARRUS Arkkitehdit Oy
Oulunkylä, Käskynhaltijantie
2019 –

Avarrus Arkkitehdit kehittää Oulunkylään Käskynhaltijantien varrelle modernia kerrostaloa, jossa hyödynnetään vuosisatojen kuluessa kestäviksi todettuja teknisiä ratkaisuja. Tavoitteena on rakentaa sekä energiatehokas että kestävä, terveellinen ja viihtyisä kerrostalo.

Kestävä kerrostalo -hankkeessa käytetään valikoituja massiivirakentamisen ratkaisuja sekä luonnollisia, muovittomia rakennusmateriaaleja yhdessä uusimman tekniikan ja raikkaan modernin arkkitehtuurin kanssa. Teknisinä ja arkkitehtonisina ratkaisuina tutkitaan massiivitiilirungon sekä painovoimaisen ilmanvaihdon mahdollisuuksia uudisasuntorakentamisessa.
Hankkeen esikuvia ovat kahden kiven massiivimuuratut tiilirakennukset. Tällä tekniikalla rakennetut talot, kuten töölöläiset 1930-luvun tiilitalot kuluttavat tutkitusti vähän energiaa. Massiivikivirakentaminen on kosteusteknisesti varma ratkaisu, joka mahdollistaa rakennukselle myös omaleimaisen ja kestävän luonteen.

Hankkeesta julkaistaan sen valmistuttua havainnolliset tutkielmat, joissa arvioidaan tehtyjen teknisten ratkaisujen toimivuutta rakentajan, suunnittelijan ja asukkaan kannalta sekä vaikutuksia asumisen terveellisyyteen ja asumisviihtyvyyteen.
Massiivitiilitalo on jatkoa Avarruksen aiemmin suunnittelemille massiivipuisille pientaloille, joissa on käytetty painovoimaista ilmanvaihtoa, kuten As. Oy Helsingin Konstaapeli Spaak.


Esitys hankkeesta Kehittyvä kerrostalo -seminaarissa 2019  PDF
15.07.2020 14:18