”Olen tehnyt hoitotyötä pitkään, koska tämä on minun juttuni”, toteaa Marja Leena Sallinen.

Mikä on parasta työssäsi, sairaanhoitaja Marja Leena Sallinen?

Sairaanhoitaja Marja Leena Sallinen haluaa kohdata jokaisen asiakkaan yksilönä Laakson koronaterveysasemalla.

”Tiesin jo 6-vuotiaana, että minusta tulee sairaanhoitaja. Olen koulutukseltani sekä sairaanhoitaja että terveydenhoitaja.”

Parasta työssäni ovat ihmiset, niin potilaat kuin työkaveritkin. Itäsuomalaisten kanssa löydämme usein yhteiseksi kieleksi Pohjois-Karjalan murteen, sillä olen kotoisin Liperistä. Nautin siitä, että ihmiset ovat eri-ikäisiä ja eritaustaisia, myös kaukaisemmista kulttuureista.

Työni muuttui kertaheitolla, kun Laakson terveysasemasta tehtiin koronaterveysasema. Kun kuulimme muutoksesta perjantaina, olimme jo maanantaina uusissa tehtävissä. Me hoitajat arvioimme ja mittaamme potilaiden tarvitseman hoidon kiireellisyyttä. Tarvitsemme joustavuutta nyt tavallistakin enemmän. On äärettömän tärkeää noudattaa sääntöjä viruksen leviämisen estämiseksi. Meillä on riittävästi suojavarusteita, joita vaihdamme usein. Minulla on työolosuhteiden puolesta turvallinen olo.

Työni on muuttunut paljon vuosien varrella. Laakson terveysasemalla olen ollut vuoden verran ennen nykyistä vaihetta. Tehtäväni ovat monipuolisia; on neuvontaa, ohjaamista, rokottamista, haavahoitoja ja pitkäaikaissairauksien seurantaa. Noin puolet ajasta kuluu puhelinneuvontatyöhön.

Olen ylpeä siitä, että voimme ottaa ihmiset yksilöinä vastaan, turvallisuuden tunnetta luoden. Minusta on hienoa olla töissä Helsingin kaupungilla, tämä on kotikaupunkini.

Terveiseni helsinkiläisille on, että pysytään terveinä ja iloitaan kauniista pääkaupungistamme. Itse palaudun kävelemällä, viipyilen mielelläni esimerkiksi Espan puistossa. Keskityn nauttimaan yksinkertaisista asioista tässä ja nyt. Normaalimmissa oloissa kävisin myös museoissa ja Suomenlinnassa.

Kolme vinkkiä terveyteen

1. Huolehditaan rokotukset kesäksi kuntoon.
2. Nautitaan ulkoliikunnasta, ja muistetaan pyöräilykypärät.
3. Suositaan kotimaisten pienyrittäjien tuotteita

Teksti: Nina Rintala
Kuva: Kimmo Brandt