Marko Anttila

"Liikkeessä on hyvä olla"

Helsingissä on ulkoilu- ja liikuntapaikkoja joka lähtöön, kannustaa Marko Anttila.

Mikä jääkiekossa innostaa vuosi toisensa jälkeen?
Kaksi asiaa, joista ensimmäinen liittyy voittamiseen. Se on suurinta, uskomaton tunne, joka jatkui kuukausien ajan Leijonien MM-voiton jälkeen. Voittaminen antaa paljon myös perheelleni, joka joutuu tekemään uhrauksia työni takia. Pidän lätkässä siitäkin, että se opettaa toimimaan ryhmässä – tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja olemaan epäitsekäs.

Mitä odotuksia sinulla on tulevalle pelikaudelle?
Fiilikset ovat hyvät. Meillä on nyt todella hyvä joukkue Jokereissa, sillä olemme saaneet suomalaisia huippunimiä ryhmään. Tähtäämme siihen, että asiat etenevät nousujohteisesti ja olemme parhaimmillamme tulevan kevään playoffs-peleissä.

Miten olet sopeutunut Helsinkiin lempääläisenä?
Todella hyvin, vaikka suunnitelmat vähän muuttuivat. Kun muutimme tänne Helsinkiin kolme vuotta sitten, kuvittelimme vaimoni Heidin kanssa, että käymme paljon teatteriesityksissä, lounailla ja illallisilla keskustassa. Sitten aika pian meille syntyi Iita. No, olemme me nähneet Joutsenlammen Kansallisbaletissa ja käyneet muutamissa muissa esityksissä.

Mistä pidät kaupunginosassasi Etelä-Haagassa?
Rauhallisuudesta, sillä olen kotoisin maaseudulta. Olisi vaikeaa asua paikassa, jossa liikkuu koko ajan valtavasti porukkaa. Myös liikenneyhteydet ja ulkoilumaastot ovat hyvät. Lähellä on junaasema, josta pääsee kymmenessä minuutissa keskustaan, ja Hartwall Arenalle pyöräilee kymmenessä minuutissa. Kun en ole pelireissuilla ja mene kuin viitapiru, perheemme lähtee ulos. Iltapäivällä treenien jälkeen on aikaa kävellä, pyöräillä lounaalle kahviloihin ja käydä läheisessä leikkipuistossa. Keinuminen on Iitan ykkösjuttu, ja tyttö myös kiipeilee. Siinä on seuraamista.

Millaisia ihmisiä naapurustossasi asuu?
Muutimme hiljattain uuteen kotiin Etelä-Haagan sisällä, ja pelikaudella olen paljon poissa, joten tutustuminen tapahtuu hitaasti. Se on mukavaa, että talomme alakerrassa asuu tyttömme kanssa samanikäinen lapsi. Muutaman kerran lapset ovat jo leikkineet yhdessä.

Millaista täällä on syksyllä?
Keltaista puissa ja raikas ilma. Syksy on hyvää aikaa, kunhan ei sada älyttömän paljon.

Minne suuntaat ystäviesi kanssa?
Meitä on viidestä kymmeneen tyyppiä, jotka avantouivat talvisin. Kastaudun avannossa useita kertoja, ja välillä käyn saunassa. Mitä kylmempää vesi on, sitä parempi. Avantouinti auttaa lonkkakipuihini ja palautumiseeni – urheilijan pitää nukkua hyvin. Jokin aika sitten kävimme Vallisaaren vieressä olevassa Kuninkaansaaressa saunomassa. Betonisessa bunkkerissa sai kosteat löylyt. Olemmekin alkaneet miettiä sellaista, että vierailisimme eri saunoissa.

Mitä kaipaisit eniten, jos muuttaisit pois?
Kahviloita, ravintoloita ja kulttuuria – niitä on Helsingissä määrällisesti niin paljon enemmän kuin muualla Suomessa. Täällä on paljon kivoja paikkoja, kuten Cafe Regatta merenrannalla ja Tokyo 55 -sushiravintola, molemmat Töölössä.

Mistä olet erityisen ylpeä?
Siitä, että Helsinki ja Suomi tunnetaan maailmalla. Se tuntuu hienolta.


Marko "Mörkö” Anttila

Jääkiekkoilija, Jokerit
Leijonien kapteenina MM-kultaa 2019
Asunut Etelä-Haagassa 3 vuotta

Kolme ulkoiluelämystä Helsingissä

1. Nouse Malminkartanon kuntoportaat täysillä ylös! Hauskaa treeniä.
2. Kokeile Löylyn saunaa ja avantouintia. Sitä parempaa oloa ei saa millään.
3. Merellisessä Suomenlinnassa on omanlaisensa fiilis. Hyvä paikka lähteä kävelylle.


Teksti: Katja Alaja
Kuva: Heli Blåfield