Marianne Saukkonen

Mikä on parasta työssäsi, Helsingin tapahtumasäätiön vastaava tuottaja Marianne Saukkonen?

Olin aluksi matkailualalla, mutta tein freelancerina tapahtumia. Siirryin kaupungille tapahtumatuotantojen pariin vuonna 2008 ja jäin sille tielle. Koulutukseltani olen kulttuurituottaja.

Työni on kiinnostavaa ja vaihtelevaa. Itsenäisyyttä ja muiden kanssa työskentelyä on juuri sopivasti. Parasta on se, että saan tuottaa kaupunkilaisille iloisia asioita ja elämyksiä.

Työhöni kuuluu päävastuun kantaminen Tuomaan markkinoiden ja Helsinki-päivän tuotannoista. Se tarkoittaa esimerkiksi budjetointia, projektinhallintaa luvista ja hankinnoista alkaen, ohjelmasisältöjen suunnittelua ja yhteistyökumppaneiden kontaktointia.

Tyypilliseen työpäivääni kuuluu suunnittelua, yhteydenpitoa ja kokoustamista toimistolla. Tapahtumapäivien aikaan olen myös tapahtumapaikalla järjestelemässä asioita.

Yllättäviä tilanteita tulee aina, ja joskus koko homma voi olla vaakalaudalla, niin kuin kävi viime uudenvuoden tapahtumalle. Vastasin teknisestä tuotannosta. Neuvottelimme vielä tuntia ennen ohjelman alkua viranomaisten ja muiden asianosaisten kanssa, voidaanko tapahtumaa toteuttaa myräkän takia. Onneksi sää parani ja suunnitelmat toteutettiin.

Työni muuttuu koko ajan. Nykyään esimerkiksi turvallisuus- ja ympäristöasiat, vastuullisuus ja sosiaalinen media ovat paljon isommassa roolissa kuin muutama vuosi sitten.

Työkaverini ovat kokeneita, avuliaita ja ajan hermolla. Porukka on myös aika kovahermoista ja -nahkaista, tällä alalla on pakko olla. Eikä ilman organisointitaitoa työstä tulisi mitään. Kaupungin tapahtumia keskitettiin vuoden alusta tänne Helsingin tapahtumasäätiöön, ja nyt minulla on aiempaa enemmän lähikollegoita. On hienoa saada heiltä sparrausta, vinkkejä ja vertaistukea.

Olen ylpeä etenkin Helsinki-päivän yhteistyöstä Kustaankartanon palvelukeskuksen kanssa. Kun halusimme viedä tapahtuman niiden luo, jotka eivät pääse muutoin tapahtumaan, järjestimme palvelukeskuksen henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa keskuksen pihapiiriin Kustaankartanon festivaalit, jonne kaikki olivat tervetulleita. Tapahtuma on jatkunut ja innostanut toisiakin palvelukeskuksia järjestämään ohjelmaa parkkipaikkatansseista alkaen. Mietimme parhaillaan tapoja, joilla saisimme osallisiksi nekin, jotka eivät pääse edes lähimpiin tapahtumiin.

Terveiseni helsinkiläisille: tee oma Helsinkipäivän tapahtuma! Ohjelmahaku alkaa helmikuun alussa ja tuotantorahaa voi hakea 100–3 000 euroa tapahtuman luonteesta riippuen.


3 x koe tapahtuma

1. Käy lounaalla tai afterworkilla Tuomaan markkinoiden ravintolapihan helsinkiläisravintoloissa.

2. Osallistu rohkeasti tapahtumiin, joissa et ole käynyt, itsellesi vieraissa kaupunginosissakin.

3. Jos haluat suosia vastuullisia tapahtumia, tutustu Valitse vastuullisemmin -palveluun myhelsinki.fi-sivuilla.

Teksti: Tiina Kotka
Kuva: Kimmo Brandt

Helsingin tapahtumasäätiöstä tietoa täältä:  eventshelsinki.fi