Luyeye Konssi

”Yhteisöllinen henki on parasta”

Helsinki on tehty musiikista, stand upista, kahvista – ja hyvistä ihmisistä. Mukaan vaan, innostaa Luyeye Konssi.

Mistä aiheista haluat herättää keskustelua tänä talvena?
Viime aikoina olen miettinyt paljon raha-asioita, sillä moni pitää niistä yllä show'ta. Tapaan Helsingin yössä ihmisiä, jotka huijaavat itseään, että heillä on valtavasti rahaa. Tuntuu, että se on yritys muuttaa minäkuvaa. Haluankin herättää keskustelua rahasta, velasta ja rahan roolista, ja se tulee näkymään videoillanikin, joita teen Dosdelan eli Hanad Hassanin kanssa. Tutut aiheet maahanmuuttajista parisuhdekuvioihin jatkuvat myös. Sitten tulee erilaisia heittäytymisiä, kuten räppäämistä metal-yhtye Lähiöbotoxissa.

Mikä saa sinut auttamaan musiikista kiinnostuneita nuoria?
Olen itse aikanaan saanut apua Ruudolfilta, kun en tiennyt mitään musiikkikuvioista. Tärkeintä on näyttää, että jos tekee paljon, voi tulla hyväksi. Paras ei tarvitse olla. Homma menee niin, että nuoret lähettävät minulle musiikkiaan, ja kuuntelen sitä myöhäänkin yöllä. Jos räppi on liian rääväsuista, sanon ihan suoraan, että tuo ei ole uskottavaa. Jos musiikki toimii, lähetän sen eteenpäin. Onpa joku saanut diilin.

Mikä Roihuvuoressa on ainutlaatuista?
Se, ettei tarvitse lähteä keskustaan kuuntelemaan keikkoja. Tuossa Roihuvuoren puutarhan vieressä on Hard Rock House, jossa esiintyy todella kovia live-bändejä Tuure Kilpeläisestä ja Kaihon Karavaaneista Asaan. On rokkia, räppiä, jatsia ja latinafiestaa.

Minne veisit Roihuvuoreen muuttaneen?
Tutustumaan itään. Ensin tarjoaisin keiton ja cappuccinon Keijukaistentien Rio-kahvilassa jonakin lauantaina, ja sitten menisimme luokseni pelaamaan Unoa. Kun alkaisi olla tylsää, siirtyisimme Treffi Pubiin Herttoniemeen, jossa on kunnon juhlameininki viikonloppuisin. Se on kantispaikkani, jossa on aina tuttuja. Lopuksi juhlisimme aamuyhdeksään rastafarimusiikkia soittavassa Kipparissa Kontulassa. Kaverini äiti omistaa sen.

Mikä on lempipaikkasi?
Pohjoisen ja Eteläisen Rautatiekadun ympäristö Kampissa, missä veljeni Daniel ja hänen tyttöystävänsä asuvat. Haluaisin muuttaa sinne, koska ei tarvitsisi lähteä kauas aamulla. Heräisin, menisin suihkuun ja kävelisin töihin läheiselle musiikkistudiolle, ja myöhemmin kävelyttäisin koiraa vaimon kanssa.

Millaista Helsingissä on joulukuussa?
Pimeys on vaikea juttu, kun on niin hyvä ja lämmin kesä muistoissa. Joulukaan ei innosta, mutta olen todella antelias, ja on kivaa antaa lahjoja. Mikäköhän on stadin paras paikka ostaa hajuvesiä? Loppujen lopuksi joulukuu menee nopeasti, sillä heitän paljon yksityisiä stand up -keikkoja firmojen pikkujouluissa Hanadin ja VG+:n kanssa. Show’hun kuuluu myös muutamia biisejä.

Mitä kaipaisit eniten, jos muuttaisit pois?
Ihmisiä, sillä Helsingissä on todella yhteisöllinen henki. Jos toinen on huonossa jamassa, aina saa apua. Stadissa on vaan kivempaa kuin muualla.

Luyeye Konssi

Artisti, mediapersoona
Tunnetaan myös nimellä Seksikäs-Suklaa
Asunut Roihuvuoressa 2 vuotta


Kolme tapaa viettää aikaa Helsingissä

1. Mene elokuviin Kalasataman Kauppakeskus Rediin. Paikalle pääsee helposti metrolla.
2. Juo cortado eli espresso höystettynä maidolla ja syö avokadoleipä Cafelitossa Sörnäisissä. Siellä pääsee puhumaan espanjaakin.
3. Tule Hauskoja lähiöilmiöitä – stand up -klubille kulttuurikeskus Caisaan – olen siellä isäntänä. Seuraava ilta on 12.12.

Teksti: Katja Alaja
Kuva: Miikka Pirinen