Matti Numminen

Tanssin talon rakennustyöt ja ohjelmisto etenevät

Tanssin talon maanrakennustyöt on saatu hyvään vauhtiin, ja perustuksiin päästään käsiksi loppuvuonna. Ensi keväänä Kaapelitehtaan kylkeen alkaa kohota pelkistetty ja heijastavaakin pintaa omaava, leikkisä uudisrakennus, joka valmistuu vuonna 2021. Samalla Tanssin talo ja Kaapelitehtaan toimijat saavat yhteisen aulan.

”Tanssin talo on merkittävä juttu, sillä näin suurta pelkästään tanssille omistettua esityspaikkaa ei ole aiemmin ollut Helsingissä eikä Suomessa. Haluamme tarjota monimuotoisia ja korkeatasoisia tanssikokemuksia ihmisille”, Tanssin talon johtaja Matti Numminen sanoo.

Esityksiä ja tapahtumia Tanssin taloon tulevat tuottamaan sekä alan toimijat että itse Tanssin talo. Se myös vuokraa jo avattua harjoitussaliaan tanssikäyttöön.

Keväällä Tanssin talo käynnistää Sparkshankkeen avoimen haun tanssin ammattilaisille Suomen kulttuurirahaston tuella. Hankkeen myötä vuosina 2022–2023 katsojat pääsevät nauttimaan muun muassa uransa alussa olevien taiteilijoiden esityksistä 250-paikkaisessa Pannuhallissa Kaapelitehtaan puolella, ja suuren näyttämön mahdollisuuksiin tarttuneiden työryhmien teokset täyttävät peräti 700-paikkaisen Erkko-salin.

Tanssin talon rakentamisen rahoittajiin kuuluvat Helsingin kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Kiinteistö Oy Kaapelitalo. Toimintaa rahoitetaan julkisella rahoituksella ja yhdistyksen omalla tulonhankinnalla.

Tutustu Tanssin taloon: tanssintalo.fi

Pääkuvan kuvateksti: Matti Numminen haluaa Tanssin talosta paikan, joka tarjoaa monimuotoisia ja korkeatasoisia tanssikokemuksia ihmisille.


Kuva: JKMM Arkkitehdit


Teksti: Katja Alaja
Pääkuva: Mikko Mäntyniemi / Tanssin talo