Suoraan sisältöön

Lupa- ja asuntoasiat uuteen osoitteeseen

Pysäköintiin, rakentamiseen ja yleisten alueiden käyttöön liittyvät lupa-asiat hoituvat nyt pääsääntöisesti osoitteessa Sörnäistenkatu 1. Sinne keskitettiin lokakuussa kaupunkiympäristön toimialan neuvontaa ja muita palveluja.

”Keskittämisen avulla halutaan palvella asiakkaita paremmin. Selkiytämme sitä, että olemme nyt samaa toimialaa kaupungin organisaatiouudistuksen jälkeen. Joitain toimintoja on vielä muualla tilapulan takia, mutta pääsemme saman katon alle viimeistään vuoden 2020 alusta Kalasatamaan”, kertoo asiakaspalveluyksikön päällikkö Tarja Posti.

Elimäenkadulta muutti Sörnäistenkatu 1:een asiakaspalvelu, jossa voi esimerkiksi lunastaa asukas- ja yrityspysäköintitunnuksen tai hakea siihen muutosta. Palvelupisteessä saa uusittua ketterän kioskin sopimuksen, maksettua pysäköintivirhemaksun ja solmittua autohotellisopimuksen. Tarjolla on myös neuvoa ja lomakkeita yleisen alueen vuokraamiseksi tapahtumaa, terassia tai mainosta varten.

Asuntopalvelut uusiksi

Myös asumisoikeus- ja Hitas-palvelut sekä korkotukilainoihin ja investointiavustushakemuksiin liittyvät palvelut
saa nyt Sörnäistenkatu 1:stä. Puhelinnumerot säilyivät muutossa Hämeentieltä ennallaan (09 310 1691), uusi postiosoite on PL 2250, 00099 Helsingin kaupunki.

Vuokra-asuntoa hakevia palvellaan edelleen Stadin asuntojen neuvontapisteessä osoitteessa Itämerenkatu 3. Palvelussuhdeasuntojen vuokrasopimukset on alettu hoitaa osoitteessa Elimäenkatu 5, neuvontanumero ja palveluaika ovat ennallaan.

Palvelunumero muuttui

Uudesta palvelunumerosta 09 310 22 111 saa neuvontaa esimerkiksi puistojen ja torien tilapäisestä vuokraamisesta sekä rakennusvalvonnan luvista (ma klo 8.15–17, ti–to klo 8.15–16 ja pe klo 10–15). Numeroon voi jättää palautetta
tai palvelupyyntöjä niin katujen ja viheralueiden hoidosta kuin pysäköinninvalvonnasta. Ensisijaisesti palautetta toivotaan kuitenkin kaupungin verkko-osoitteeseen hel.fi /palaute.

Tellinkiin uudet aukiolot

Rakennusvalvonnan palvelupiste Tellingin lupaneuvonta ja arkisto ovat nykyisin auki maanantaista torstaihin kello 9–13. Puhelimitse neuvontaa saa pidempään uudesta numerosta 09 310 22111 esimerkiksi kartta- ja johtotietoihin liittyen (ma–to klo 8.15–16 ja pe klo 10–15). Arkistoon saa puhelimitse yhteyden maanantaista torstaihin kello 9–10 numerosta
09 310 26301. Tellinki palvelee rakennusvalvonnan toimitalon 6. kerroksessa Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu
13. Lisätietoa Tellingistä kaupunkiympäristön sivuilta.

Uusi organisaatio

Kesäkuun alusta kaupunkisuunnittelu-, rakennus-, rakennusvalvonta- ja kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistyivät yhdeksi kaupunkiympäristön toimialaksi.

Teksti: Tiina Kotka
Piirros: Minna Alanko

JAA