Lukijakilpailu

Lukijakilpailussa kysytään tällä kertaa: Missä Helsingissä oli tämä rakennus, joka oli jouluvalaistuksen edelläkävijä?

Kuvassa on talo, joka oli jouluvalaistuksen edelläkävijä Helsingissä


Kuvassa on jouluvaloja pääkaupungissa 1970-luvun alussa. Ehkäpä tämä nyt jo purettu rakennus on jäänyt pääkaupunkilaisten mieliin.

Vastaukset pyydetään lähettämään 10.1.2019 mennessä sähköpostilla (helsinki-info.lukijakilpailu@hel.fi ) tai postitse (Helsinki-info, Lukijakilpailu, PL 1, 00099 Helsingin kaupunki). Mainitsettehan postiosoitteenne, jos haluatte osallistua kirjapalkinnon arvontaan.

Vastaus edelliseen kysymykseen


Viime kysymyskuvassa oli kadonnutta Helsinkiä: näyttävä, kaupunkikuvaa 1900-luvun alusta hallinnut kulmarakennus sijaitsi Hakaniemen torin laidalla. Komea torni oli Siltasaarenkadun kulmauksessa. Kiinteistön osti 1960-luvun alussa Metallityöväen liitto ja arkkitehti Eliel Muoniovaaran suunnittelema, puoli korttelia käsittävä uudisrakennus, valmistui
torin laidalle vuonna 1965. Tämä rakennus tunnettiin ”Metallitalona”, jossa sijaitsivat SAK ja monet ammattiliitot. Rakennuksessa toimineen Merihotellin ravintolat olivat helsinkiläisten suosiossa.

Teksti: Martti Helminen
Kuvat: Helsingin kaupunginmuseo 

Oikein vastanneiden joukosta arvottiin voittajaksi Brita Nieminen – onnittelumme! Kirjapalkinto on lähetetty voittajalle. Kiitos kaikille osallistuneille!JAA
28.11.2018 22:09