Lukijakilpailu

Lukijakilpailussa kysytään tällä kertaa: Missä päin Helsinkiä on ikuistettu tämä näkymä 1930-luvulla ja mikä on pylväin varustettu rakennus taustalla?


Kuvan rakennus edustaa näyttävää vaaleaa funkkisarkkitehtuuria. Rakennuksen ulkoasua on myöhemmin muutettu.

Vastaukset pyydetään lähettämään 10.8.2018 mennessä sähköpostilla (helsinki-info.lukijakilpailu@hel.fi ) tai postitse (Helsinki-info, Lukijakilpailu, PL 1, 00099 Helsingin kaupunki). Mainitsettehan postiosoitteenne, jos haluatte osallistua kirjapalkinnon arvontaan.

Vastaus edelliseen kysymykseen


Viime kysymyskuvassa oli Saksan keisarillisen armeijan sotilaita Helsingin keskustassa, Kampissa 12.4.1918. Kuva on otettu Yrjön- ja Eerikinkatujen kulmauksessa. Taustan jugendtalon julkisivut on myöhemmin muutettu avaamalla pohjakerrokseen suuret liikehuoneistojen näyteikkunat. Saksalaiset, niin kutsutut apujoukot, olivat saapuneet valkoisen armeijan eli hallituksen joukkojen avuksi ja käytännössä hoitivat Helsingin valloituksen 12.–13.4.1918. Kuvan sotilaat valmistautuivat Turun kasarmin valtaukseen. Lasipalatsin paikalla sijainneeseen kasarmiin oli linnoittautunut suurehko
joukko vallankumouksellisia punaisia.

Teksti: Martti Helminen
Kuvat: Helsingin kaupunginmuseo 

Oikein vastanneiden joukosta arvottiin voittajaksi Pentti Tuominen – onnittelumme! Kirjapalkinto on lähetetty voittajalle.
Kiitos kaikille osallistuneille!JAA
07.06.2018 11:05