Suoraan sisältöön

Viestintäosasto

Helsingin kaupungin verkkosivut avattuna mobiililaitteessa. Kuva: Kimmo Brandt / Helsingin kaupunki

Viestintä, osallisuus ja neuvonta, vieraanvaraisuus sekä markkinointi muodostavat yhdessä viestintäosaston. Osastoa johtaa viestintäjohtaja Liisa Kivelä.

Osasto huolehtii Kanslian viestinnästä ja kaupungin viestintätoimintojen koordinoinnista. Osasto huolehtii myös kaupungin yleis- ja maahanmuuttoneuvonnasta sekä  kaupungin vuorovaikutuksen ja osallisuuden kehittämisestä ja niiden koordinoinnista.

Viestintä

Viestintäyksikön toimialaan kuuluvat 

  • kaupunkia koskeva kotimainen ja kansainvälinen yleisviestintä
  • kaupungin keskushallinnon, talous- ja elinkeinoasioiden ja henkilöstöasioiden viestintä
  • kaupungin keskitetty ulkoinen verkkoviestintä
  • kaupungin hallintokuntien viestinnän ohjeistus ja koordinointi.

Viestintäyksikkö tiedottaa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginkanslian toiminnasta ja päätöksistä ja kertoo kaupungin asukkaille kaupungin palveluista ja muusta toiminnasta. Yksikkö palvelee kotimaisia ja ulkomaisia toimittajia. Yksikkö toimittaa kaupungin Hel.fi-verkkosivuja ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvää asukaslehteä, Helsinki-lehteä.

Yhteystiedot medialle »

Vuorovaikutus ja osallisuus

Osallisuus ja neuvonta -yksikön toimialaan kuuluvat 

Vuorovaikutustiimi organisoi ja kehittää helsinkiläisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia edistäviä palveluita.

Alueosallisuustiimi koostuu stadiluotseista, jotka vauhdittavat kaupunkilaisten aloitteita ja auttavat kaupunginosien verkostoja löytämään toisensa. Stadiluotsin toimivat sillanrakentajina kaupunkilaisten ja kaupunkiorganisaation välillä sekä vastaavat esimerkiksi osallistuvasta budjetoinnista alueilla.

Neuvonta ja maahanmuuttoneuvonta neuvovat kaupungin palveluihin ja maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä puhelimen, chatin, sähköpostin välityksellä sekä kasvotusten.

Lisää osallisuudesta ja neuvonnasta

Vieraanvaraisuus ja markkinointi ovat myös osa uuden osaston toimintaa.