Suoraan sisältöön

Elinkeino-osasto

Elinkeino-osasto huolehtii kaupungin elinkeino-, innovaatio- ja kilpailukykypolitiikasta, yrittäjyyden edistämisestä sekä työllisyys- ja maahanmuuttoasioista.

Lue lisää elinkeinopolitiikan painopisteistä vuosille 2022–2025.

Osastoa johtaa elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva. Kaikki Helsingin kaupungin yhteystiedot löydät täältä.

Elinkeino-osasto koostuu seuraavista yksiköistä:

  • Kehittämispalvelut
  • Matkailu ja kohdepalvelut
  • Työvoima ja maahanmuutto
  • Yrityspalvelut
  • Yritysten toimintaympäristöt

Kehittämispalvelut-yksikön toimialaan kuuluvat osaston elinkeinotapahtumien ja -markkinoinnin, elinkeinopoliittisen edunvalvonnan, valmistelun, riskienhallinnan ja tiedontuotannon koordinointi sekä osaston digitaalisen kyvykkyyden kehittäminen ja kehittämis- ja tukipalveluiden tuottaminen. Kehittämispalvelut-yksikköä johtaa kehittämispäällikkö Anu Mänttäri, puh. 040 673 5335, anu.manttari(at)hel.fi.

Matkailu ja kohdepalvelut -yksikön toimialaan kuuluvat matkailun edistäminen ja toimintaympäristön kehittäminen, matkailuneuvonta- ja destinaatiopalvelut sekä matkailutuotteiden, alan innovaatioiden ja tiedolla johtamisen edistäminen. Matkailuyksikköä johtaa matkailupäällikkö Nina Vesterinen, puh. 040 635 4508, nina.vesterinen(at)hel.fi. Yksiköstä löydät lisätietoa tästä.

Työvoima ja maahanmuutto -yksikön toimialaan kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annetun lain mukaisten tehtävien hoitaminen, kaupungin työllisyydenhoidon kehittäminen ja koordinointi, kansainvälisten osaajien houkuttelu sekä kaupungin maahanmuuttoasioiden koordinointi.

Yksiköön kuuluu kolme henkilöasiakaspalveluun keskittyvää palvelukokonaisuutta, jotka ovat osaamisen ja uraohjauksen palvelut, työhön kuntouttavat palvelut sekä maahan muuttaneiden työllisyyttä edistävät palvelut. Työvoima ja maahanmuutto -yksikköä johtaa va. maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Annukka Sorjonen, puh. 050 4013656, annukka.sorjonen@hel.fi.

Yrityspalvelut-yksikön toimialaan kuuluvat yrittäjyyttä, yritysten kasvua ja asettautumista edistävät palvelut, asiakaslähtöinen palveluohjaus, innovaatiopalvelut sekä kasvua tukevat valmennuspalvelut. Yksikön tiimit ovat innovaatiopalvelut, yritysneuvontapalvelut ja kasvuyrityspalvelut.

Yritysten toimintaympäristöt -yksikön toimialaan kuuluvat yritysten kilpailukykyä tukevien liiketoiminta- ja innovaatioympäristöjen vahvistaminen, kaupungin yritysmyönteisyyden edistäminen, tulevaisuuden elinkeinopohjan vahvistaminen ja korkeakouluyhteistyö. Yritysten toimintaympäristöt -yksikköä johtaa yksikönpäällikkö Heidi Humala, puh. 046 922 5890, heidi.humala(at)hel.fi

Tietoa elinkeino-osaston palveluista:

Elinkeino-osasto ylläpitää useita verkkosivuja, joista löydät tietoa osaston palveluista. Niistä merkittävimmät ovat kaupungin verkkosivujen Yritykset ja työ -osio, NewCo Helsingin oma kotisivu sekä kokeilutoimintaan keskittyvä testbed.helsinki-sivu. Lisäksi elinkeino-osaston toiminnasta saa hyvän kuva seuraamalla Twitterissä Helsinki Business -tiliä.

Yritykset ja työ -sivuilta saat tietoa kaupungin tarjoamista palveluista helsinkiläisille yrityksille, yrittäjille, työnantajille sekä työnhakijoille. Sivuille pääset tästä.

NewCo Helsinki edistää Helsingin yrityskulttuuria ja startup-toimintaa. Sivusto tarjoaa aloittaville ja enintään viisi vuotta toimineille yrityksille kattavaa perustietoa, tukitoimia ja toimintamalleja menestyvään liiketoimintaan. Sivuille pääset tästä.

Testbed Helsinki -sivusto esittelee kattavasti Helsingin kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia. Sivusto on suunnattu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille. Sivuille pääset tästä.

Helsinki Business kokoaa Twitterissä elinkeino-osaston toimintaan liittyvät ajankohtaiset uutiset. Sivua päivittää Helsingin kaupunginkanslian ulkoisen viestinnän yksikkö. Sivulle pääset tästä.