Suoraan sisältöön

Tiedote uusille opiskelijoille tietokoneiden hankkimisesta

Helsinki  31.7.2017


Tieto- ja viestintäteknologiasta iloa ja hyötyä opiskeluun 


Hyvä uusi opiskelija ja huoltajat,


Tietoteknologia on osa yhteiskuntaa ja jokapäiväistä elämää. Jokainen tulee tarvitsemaan tietoteknologian käyttötaitoja niin työelämässä kuin jatko-opinnoissa.

Sähköiset ylioppilaskirjoitukset alkoivat syksyllä 2016 osassa tutkinnon kokeita. Tutkinto kehittyy sähköiseksi asteittain niin, että kaikki oppiaineet kirjoitetaan sähköisesti 2019. Ylioppilaskokeiden sähköistyminen sekä uudet 1.8.2016 käyttöön otettu opetussuunnitelma tuo isoja muutoksia sekä oppimiseen että opettamiseen. Tietotekniikan käyttöä tulee harjoitella eri oppiaineissa jo opiskeluvaiheessa ennen sähköisten ylioppilaskirjoitusten alkamista.

Tietokoneita voi käyttää opiskelussa mm. tiedonhakuun, tiedon jakamiseen, tietojen käsittelemiseen, kommunikointiin, äänen, kuvan ja tekstin yhdistämiseen ja läksyjen tekemiseen. Tietoteknologia on parhaimmillaan luonnollinen työkalu kaikessa opiskelussa, opetuksessa ja oppimisessa.

Suosittelemme, että opiskelijalla on käytössään oma kannettava tietokone syyslukukaudella 2017 heti koulun alettua. Tarkoitus on koko lukioajan harjoitella tietokoneen käyttöä opiskelussa niin, että siitä tulee sujuva osa opiskelijoiden arkea. Suurin hyöty tietoteknologiasta saadaan, kun oma tietokone on mukana jo heti koulun alusta alkaen ja kulkee mukana opiskelijan repussa.

Katso tästä lisätietoa ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemasta suositeltavista tietokoneiden vaatimuksista.

Lisätietoja sähköisestä ylioppilaskokeesta https://digabi.fi/


Ystävällisin terveisin


Ari Mäkinen

rehtori

Kallion lukio

JAA