Suoraan sisältöön
Kuva: Kaisa Osola

MAAMERKKEJÄ III

”Äiti katsoo mua hermostuneena ja sanoo, et tohon sä voit kirjottaa, jos sä haluut. Isä sanoo et kirjota, jos susta tuntuu siltä. Kirjota ihmeessä. Kirjotan jos haluan. Keittiössä on puolueettomasti odottava hiljaisuus.”

”Asiani on Arktiksesta / ja sulavaa, ja arkista / se on lehden ensiaukea ja siten aamukahvisi alusta / sille kuppi laskee allensa, muotoilee ruskeat rinkulat."

Maamerkkejä III on 11 totta tarinaa ja kokemusta nuoruudesta, sisaruudesta, Kelasta, kiusaamisesta, Arktiksesta, voimautumisesta, ruusuista, riveistä ja siitä, kun takin sisällä polttaa. Kertojina ovat Kallion lukion opiskelijat.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy. Esitykset kestävät noin tunnin.

Maamerkkejä on KirjaKallion ja Kansallisteatterin yhteistyöproduktio. Maamerkkejä I ja II esitettiin Kansallisteatterin Lavaklubilla marras-joulukuussa 2017. Maamerkkejä IV ja V esitetään Lavaklubilla marraskuussa 2018. Maamerkkejä III on keväinen toiveuusinta-uudistuotanto. Esityksessä on viisi tuttua ja kuusi uutta teosta.

Esitysajat:
to 3.5. klo 14.30 Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukio
pe 4.5. klo 12 Kallion lukio, Studioteatteri
pe 18.5. klo 17 Kallion kirjasto osana Kallio kukkii -festivaalia

”Pian huomattiin hänen olevan erilainen. Ei niin kehittyvä. Äiti joutui ravaamaan hänen kanssaan tutkimuksissa. Aloin kutsua häntä Papuksi. Pieni Papu, joka ei tahtonut kasvaa.”

"Alkuillat taittuvat aamuöiksi / Yöt taittuvat aamupäiviksi / Meillä kun on vapaus taitella / antaa taittua / vapaus tulla taivutetuiksi mitä hankalimpiin asentoihin milloin kenenkin / vuoteeseen.”

”syntyä valmiiseen kuvaan itsestään / on tulla haudatuksi elävältä / syntyä valmiiseen kuvaan naisesta / on olla haluamatta”

”Kukat haisevat Hollannilta ja muovilta ja halvalta parfyymilta, allergikot niistävät kevätnuhaansa, katupölyä / ja suruaan / Sinun Marasi kuolee taivaaseen viimeistään tänään, mutta huomenna kaikesta huolimatta virvotaan”

Kuva: Kaisa OsolaJAA