Torstaina paneelissa keskustelevat tubettaja Joona Leppälä, kuva- ja sanataiteilija Suvi Nurmi ja taiteilija ja aktivisti Caroline Suinner. Haastattelijoina kirjakalliolaiset Virva Paloviita ja Sofia Muurinen.  Kuva: Jonna Jokinen

KirjaKallion opiskelijat tekevät 50 haastattelua Kirjamessuilla

Torstaista 28.10. lähtien Kallion lukion kirjakalliolaiset ovat haastatelleet kirjailijoita Helsingin Kirjamessuilla. Ensimmäisenä päivänä Kallio-lavalla liikuttiin harrastusten ja työelämän rajapinnoilla sekä pohdittiin identiteettiä ja sen rakentumista monista eri näkökulmista. Harrastus voi olla vaikka kynän pyörittely tai tähtien katsominen, totesi vloggaaja Joona Leppälä Kallio-lavan ensimmäisessä paneelissa.
Perjantaina Kallio-lavan ohjelmassa pyöritään nuoruuden ja jaksamisen teemoissa. Erityisesti nämä aiheet puhuttavat päivän paneelissa Apua, nuoruus on peruttu! klo 12 alkaen. Paneelissa keskustelemassa Miisa Rotola-Pukkila (Mmiisas), Riina Mattila, Meri Larivaara ja Jenni Lahtinen.

KirjaKallion lauantain paneelissa paneudutaan rakkauteen ja sen käsittelyyn taiteessa ja elämässä muutenkin. Miten rakkaudesta puhutaan? Entä kirjoitetaan? Kokemuksemme läheisyydestä moninaistuvat niin arjessa kuin taiteessa. Mitä tapahtuu, kun uudet kokemukset treffisovelluksista, seksuaalisuudesta ja yllättävistä etäisyyksistä päätyvät paperille? Keskustelussa mukana kirjailija J.S. Meresmaa, kirjallisuudentutkija Niina Mero, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola ja toimittaja Anna Karhunen. Rehellisesti rakkaudesta -paneelikeskustelu Kallio-lavalla lauantaina 30.10. klo 12-13.

Viimeisenä messupäivänä, sunnuntaina 31.10. nähdään lavalla messuviikon viimeinen paneeli: Totuus taiteen takana. Paneelissa keskustellaan moninaisuudesta, representaatiosta; ja taiteen ja median valtarakenteista. Pääsevätkö kaikkien äänet kuuluviin taiteessa ja mediassa? Entä keille tilaa pitäisi antaa lisää? Keskustelijoina paneelissa ovat runoilija ja kääntäjä Laura Eklund Nhaga, taiteilija Riina Tanskanen ja sukupuolentutkija ja taidehistorian yliopistonlehtori Leena-Maija Rossi.

Lavalla kuullaan joka päivä kirjailijahaastatteluja klo 10.30 alkaen. Perjantaina ohjelma jatkuu klo 19.30 saakka, lauantaina klo 19 saakka, ja sunnuntaina Kallio-lavan ohjelman päättää Runoklubi ja open mic klo 16.30–17.30.