Suoraan sisältöön

Tanssi

Mistä tanssi muodostuu ja mitä tanssiessa tapahtuu? Kuinka tanssin avulla voi kertoa tarinoita? Miltä tuntuu, kun tanssit toiselle ihmiselle, katsojalle? Osaatko käyttää kehoasi ilmaisun välineenä? Mitä on tanssitaide?

Tanssi on liikettä ja fyysistä läsnäoloa. Tanssin avulla voi ilmaista asioita, joille ei ole sanoja, ja keholla voi kertoa tarinoita, joita voi ymmärtää kielestä riippumatta. Tanssi on luova tapa ilmaista omia tunteita ja luoda niitä myös katsojille. Tanssiessa voi näyttää itsensä herkimmillään tai toisaalta vahvimmillaan, peloissaan, haavoittuvaisena tai vaikka rakastuneena. Tanssi onkin läsnäoloa paitsi itselle, usein myös toiselle. Tanssijoiden väliset suhteet luovat tarinallisuutta. Tanssijoiden välinen etäisyys, jaettu tila, vaihdetut katseet voivat kaikki tarkoittaa montaa eri asiaa. Tanssi antaa tilaa mielikuvitukselle, eikä tanssimiseen aina tarvita musiikkia. Tanssi voi tapahtuva hiljaisuudessa tai vaikka rytmissä, joka luodaan tanssiessa.

Tanssin opinnot sisältävät mm. improvisaatiota, kompositiota, akrobatiaa, nykytanssia sekä jazztanssia, ja opinnot etenevät kohti produktioiden tekemistä. Opiskelijalla on mahdollisuus esiintyä jonkun toisen koreografiassa ja tehdä omia koreografioita.

Tanssin opinnot eivät vaadi aikaisempaa harrastuneisuutta.

Kuva: Ukri Pulliainen
Kuva: Ukri Pulliainen


Kuva: Ukri Pulliainen
Kuva: Ukri PulliainenKuva: Ukri Pulliainen05.11.2021 11:26