Suoraan sisältöön

Ylioppilaskirjoitukset

lioppilaskirjoitukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Tarkat ohjeet yo-kirjoituksiin liittyvistä säädöksistä sekä kirjoitusten aikataulut löydät osoitteesta www.ylioppilastutkinto.fi. Alla Kallion lukion omia ohjeita kirjoituksiin liittyen.

Kuva: Ukri Pulliainen
Kuva: Ukri Pulliainen

Ilmoittautuminen yo-kirjoituksiin

Syksyn kirjoituksiin ilmoittaudutaan toukokuussa ja kevään kirjoituksiin marraskuussa. Tarkat päivämäärät löytyvät opinto-oppaasta. Ilmoittautuminen on sitova. Maksut suoritetaan ilmoittautumistietojen perusteella eräpäivään mennessä. Maksulomakkeet saa ryhmänohjaajalta. Ylioppilastutkinnon hinta määräytyy perusmaksun (14 €) ja ainekohtaisten maksujen (á 28 €) perusteella.

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien kokelaiden kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit on oltava suoritettuina ehdottomasti ennen kirjallista koetta. Osallistumisoikeus tarkistetaan kirjallista koetta edeltävänä arkipäivänä. Tästä johtuen ensimmäisessä jaksossa ei voi opiskella syksyllä kirjoitettavan aineen pakollisia kursseja. Kevään yo-kirjoituksiin osallistuvan kokelaan kirjoitettavan aineen pakollisia kursseja ei niin ikään voi opiskella enää neljännessä jaksossa.

Rehtori pitää sekä syksyn että kevään yo-kirjoituksiin liittyen kaksi informaatiotilaisuutta, joissa käsitellään ilmoittautumiseen ja kokeiden käytäntöihin liittyviä asioita. Molempia infotilaisuuksia pidetään kolme samansisältöistä. Opiskelija valitsee niistä itselleen sopivimmat. Yo-infotilaisuudet ovat pakollisia yo-kokelaille. Ajankohdat on merkitty opinto-oppaaseen.

Kuva: Kristiina Oikarinen
Kuva: Kristiina Oikarinen09.11.2020 10:27