Suoraan sisältöön

Saksan kielidiplomi - Deutsches Sprachdiplom - DSD

Kallion lukiossa voit suorittaa Saksan kielidiplomin (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz, DSD). Sen voit suorittaa soveltavan DSD-kurssin yhteydessä järjestettävässä DSD-kokeessa. Saksan kielidiplomi DSD on virallinen kielitutkinto, josta vastaavat Saksan liittotasavallan opetusviranomaiset. Kielidiplomikokeet koostuvat viidestä osiosta, jotka mittaavat tekstin tuottamisen taitoa, kuullun ymmärtämistä, luetun ymmärtämistä, kieliopin ja sanaston hallintaa sekä suullista kielitaitoa. Kirjalliset kokeet suoritetaan koulussamme mutta arvioidaan Saksassa ja suullinen koe suoritetaan ja arvioidaan omassa koulussamme.

DSD I vastaa Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B1 ja sitä voi hyödyntää mm. haettaessa työharjoitteluun tai työhön saksalaiselle kielialueelle.

DSD II vastaa Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B2 tai C1, ja yhdessä suomalaisen ylioppilastutkintotodistuksen kanssa se avaa ovia Saksan, Itävallan tai Sveitsin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Mikäli toiveissasi on vaikkapa suorittaa osa opintoja ulkomailla korkeakoulussa saksankielisellä kielialueella, on sinulla jo valmiiksi suoritettuna kielikoe, joka on edellytyksenä saksankielisiin korkeakouluopintoihin.

DSD-kokeita järjestetään vuosittain yli 60 maassa virallisesti hyväksytyissä DSD-kouluissa. Kallion lukio on syksystä 2013 virallisesti hyväksytty DSD-koulu. DSD-kokeen suorittamisesta saat todistuksena diplomin, joka jaetaan juhlallisesti Saksan suurlähetystössä.

Lukuvuoden 2015 - 2016 DSD-kokeet

DSD II: Kirjalliset kokeet pidetään keskiviikkona 2.12.2015. Suullisen kokeen päivämäärä sovitaan kurssilla.

Kirjallinen ilmoittautuminen DSD-kokeeseen on aina syyskuussa.

Edellisen vuoden DSD-diplomien jako on juhlallisesti Saksan Suurlähetystössä torstaina 7.10.2015 klo 15. (Juhlaan ilmoittaudutaan etukäteen.)JAA
09.11.2015 13:40