Suoraan sisältöön

Opiskelu

Kallion henki syntyy ja elää kalliolaisista. Jokaista yksilöä arvostetaan ja erilaisuutta kunnioitetaan. Yhteisössämme jokaisen pitää tuntea olonsa turvalliseksi.

Kuva: Ukri Pulliainen
Kuva: Ukri Pulliainen

Lukio-opinnoissa valintojen vapaudesta seuraa aina myös vastuu omista valinnoista.

Lukuvuosi on jaettu viiteen periodiin. Saat valita joka periodiin haluamiasi opintojaksoja, joissa kussakin on noin 17 oppituntia. Oppitunnin pituus on 75 minuuttia. Periodin lopussa on arviointiviikko, jolloin pidetään kokeita ja taideaineiden sekä liikunnan ryhmä- ja palautetunteja. Jokainen opintojakso arvioidaan erikseen.

Ylioppilastutkinnon suorittaaksesi sinun on saatava lukio-opintoja kokoon vähintään 150 opintopistettä (yksi opintojakso on yleensä 2 opintopisteen laajuinen), joihin sisältyy vähintään
  • 20 op valtakunnallisia valinnaisia opintoja
  • 24 op ilmaisutaitoaineen opintoja
  • haluamasi määrä muita valinnaisia opintoja.
Kallion lukion opiskelijana saat jättää enintään 16 opintopisteen verran pakollisia opintoja suorittamatta mistä tahansa oppiaineesta – kuitenkin niin, että kaikkien pakollisten oppiaineiden pakollisista opinnoista on suoritettu vähintään puolet. Yo-kokeisiin osallistuaksesi sinun on suoritettava kyseisestä oppiaineesta ainakin kaikki pakolliset opinnot, mutta kokeessa edellytetään käytännössä myös valtakunnallisten valinnaisten opintojen sisältöjen tuntemista.


Tarinoita ja kuvia Kallion lukion arjesta ja juhlasta: opiskelijoiden toimittama Kallion lukion Instagram
12.08.2022 16:00