Suoraan sisältöön

Muut päihteet ja riippuvuudet

Huumeet

Opioidikorvaushoidon arviointipoliklinikka

Arviointipoliklinikalla toteutetaan opioidikorvaushoidon tarpeen arviot ja organisoidaan korvaushoidon aloitukset.

Irti huumeista ry

Vertaistukiryhmiä, päivystävä puhelin ym.
 

Peliriippuvuus

Peliongelman vuoksi voi hakeutua hoitoon päihdepoliklinikoille, mielenterveystoimistoihin, kriisikeskuksiin, sosiaalitoimistoihin, terveyskeskuksiin, seurakuntien diakoniatyöntekijöille, psykiatrian poliklinikoille, laitoshoitoon ja vertaisryhmiin. Pääsääntöisesti avohoito julkisella sektorilla on tapahtunut päihdepoliklinikoilla.

Peliklinikka

Peliklinikka on erikoistunut rahapeliongelmiin ja sieltä saa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin. Peliklinikka palvelee pelaajia, läheisiä ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia.

Palvelut ovat maksuttomia.

Peliklinikka netissä

Soita Peluurin auttavaan puhelimeen, kun oma tai läheisen pelaaminen askarruttaa

Soita Peluurin auttavaan puhelimeen 0800 100 101 arkisin klo 12–18, maanantaisin myös ruotsiksi. Auttavan puhelimen kautta voit kysyä peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa peliongelmaan liittyvästä

Puheluihin vastaa peliongelman tunteva ammattitaitoinen henkilöstö. Keskustelu on luottamuksellista: työntekijöillä on kaikkia käsiteltyjä asioita koskeva vaitiolovelvollisuus.

Tai chattaa 

Anonyymi chat-palvelu on tarkoitettu samoista asioista keskusteluun työntekijän kanssa kuin auttava puhelinkin. Pääset chattiin osoitteessa www.peluuri.fi. Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.

Keskustele vertaispuhelimessa

Sekä pelaajat että läheiset voivat keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen kanssa. Hänellä on samanlainen vaitiolovelvollisuus kuin työntekijöilläkin. Voit sopia keskusteluajan soittamalla Peluurin auttavaan puhelimeen (0800 100 101, arkisin klo 12–18) tai lähettämällä lomakkeen Pelirajat´on-verkkosivuilla.

Peliklinikan päivystysvastaanotto

Peliklinikan päivystysvastaanotto on ti klo 8–10 ja to klo 15–17 osoitteessa Siltasaarenkatu 12 A, 6. krs. Päivystysvastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta. Vastaanotolle saapuvien lukumäärästä riippuen omaa vuoroa saattaa joutua odottamaan.

Päivystys on tarkoitettu kaikille omasta tai läheisen pelaamisesta huolestuneille helsinkiläisille ja vantaalaisille yli 18-vuotiaille. Vastaanotolle voi tulla yksin tai yhdessä läheisen tai muun tukihenkilön kanssa. Päivystysvastaanotto tarjoaa kertaluontoisesti tukea ja neuvoja omasta tai toisen pelaamisesta huolestuneille.

Hoidollista keskustelua helsinkiläisille ja vantaalaisille

Haluaisitko keskustella omasta tai läheisesi peliongelmasta? Olisitko valmis kartoittamaan avun tarvettasi psykologin tai sosiaaliterapeutin kanssa? Jos olet yli 18-vuotias ja asut Helsingissä tai Vantaalla, voit päästä Peliklinikan maksuttomaan hoidolliseen keskusteluun. Ajanvaraus arkisin klo 12–14, puh. 040 152 3918

Hoidollinen keskustelu on yleensä yksilöhoitoa, mutta voit käydä hoidossa myös yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Myös läheiset voivat hakeutua hoitoon yksin.

Hoito käynnistyy kolmen kerran arviointijaksolla ja arviointiin liittyy neuvontaa sekä tarvittaessa ohjausta muihin palveluihin. Jos haluat jatkaa tapaamisia, teet hoitosuunnitelman yhdessä ammattilaisten kanssa.  Myös tapaamisten tiheys ja kesto sovitaan yhdessä. Maksimissaan tapaamiset voivat jatkua noin vuoden.

Tule käymään tieto- ja tukipiste Tilttiin

Peliklinikan yhteydessä Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Tiltti on pelihaittoihin keskittyvä tieto- ja tukipiste, jonka pelivapaassa kahvila- ja oleskelutilassa voit pohtia suhdettasi omaan pelaamiseen yhdessä työntekijän tai vertaisen kanssa.

Tiltissä on avoimet ovet maanantaisin klo 15–17 ja keskiviikkoisin klo 15–18 ja avoin vertaisryhmä pelaajille maanantaisin klo 17–18.30.

Tietoa aukioloajoista ja muusta toiminnasta

Peli poikki oma-apuopas ongelmapelaajille
Peli poikki on Peluurin internetpohjainen oma-apuopas peliongelman hoitoon.
 

Tukiaineistoja peliriippuvaisille ja heidän läheisilleen

  • Suhteet pelissä (pdf)
    Tietoa ja tukea ongelmapelaajien läheisille (2 Mt)
    [ Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ]

  • Liikaa pelissä (pdf)
    Tietoa rahapeleistä ja peliongelmasta (1,9 Mt
    [ Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ]

Rahapelitesti
[ Päihdelinkki ]

Internet-riippuvuus

Testaa nettiriippuvuutesi
IAT, Internet Addiction Test
[ Päihdelinkki ]14.12.2020 15:30

Itsehoito-opas päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen

Itsehoito-opas soveltuu aikuisille, joita päihteiden käyttö ja niiden tuomat mahdolliset ongelmat mietityttävät. Sen avulla voi arvioida ja tarkastella päihteiden käyttöään, punnita eri vaihtoehtoja ja saada oivalluksia siitä, miten muuttaa käyttöään tai lopettaa kokonaan.

Itsehoito-opas