Suoraan sisältöön

Kipu ja sen hoito

Suurin osa ihmisistä kokee kipua elämänsä aikana. Osalla kipu pitkittyy, jolloin puhutaan kroonisesta kivusta. Pitkäaikaisen kivun hoidossa tarvitaan yleensä lääkkeiden lisäksi lääkkeettömiä hoitoja ja oman arjen kokonaiskuormituksen huomiointia.

Helsingin kaupungin perusterveydenhuollon ammattilaiset ovat valmistaneet videomateriaalia, jossa kerrotaan kivun eri tyypeistä, ja siitä, minkälaiset keinot auttavat saamaan kivun ja elämän hallintaan. Videot ovat suomeksi, ja niihin saadaan suomenkielinen tekstitys joulukuun 2021 aikana.

Krooninen kipu

Tässä tallenteessa terveyskeskuslääkäri ja psykoterapeutti Outi Seppälä kertoo, mitä kipu on ja minkälainen hoito siihen auttaa.

Fysioterapia osana kivunhoitoa

Tässä tallenteessa fysioterapeutti Joonas Rajatalo kertoo, miten fysioterapiassa työskennellään kipua kokevien asiakkaiden kanssa.

Toimintaterapia ja kipu

Tässä tallenteessa toimintaterapeutti Meri Pekkanen kertoo, kuinka toimintaterapian avulla voidaan lisätä pitkäaikaista kipua kokevan ihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä arjessa.

Vertaistukitoiminta pitkäaikaista kipua kokeville

Tässä tallenteessa Suomen kipu ry:n Heidi Krogell kertoo järjestönsä tarjoamasta vertaistukitoiminnasta pitkäaikaista kipua kokeville.

Lisätietoa

Suomen erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden tuottamasta Terveyskylä-verkkopalvelun Kivunhallintatalosta löydät lisää tietoa kivusta ja sen hoidosta:
Mitä on pitkäaikainen eli krooninen kipu?
14.02.2022 15:57