Suoraan sisältöön

Tuki- ja liikuntaelinryhmät

Nivelrikon omahoitoryhmät peruttu

Nivelrikon omahoitoryhmiä ja koulutuksia ei tällä hetkellä järjestetä koronavirustilanteen vuoksi. Ole yhteydessä ryhmäkootdinaattoreihin, kun tilanne on rauhoittunut. Ryhmäkoordinaattoreiden yhteystiedot ovat alempana tällä sivulla.

Niska- ja selkäryhmissä käytetään toistaiseksi suu-nenäsuojainta ja pystytään huomioimaan turvavälit.


Nivelrikon omahoitoryhmä

Nivelrikko on yleisin nivelsairaus, joka ilmaantuu iän myötä ainakin viidesosalle väestöstä. Liikehoidon ja liikunnan merkitys taudin pahenemisen estämisessä ja toimintakyvyn säilyttämisessä on suuri, lääkehoidolla voidaan vain lievittää oireita.

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jolla on polven- tai lonkan nivelrikko ja joka koet tarvitsevasi ohjausta hyvän omahoidon toteutumiseen. Ryhmässä keskustellaan omahoitoon liittyvistä asioista ja vaihdetaan kokemuksia. Fysioterapeutti ohjaa käytännön harjoitukset omatoimisen liikehoidon turvalliseen ja tehokkaaseen toteuttamiseen. Asiakas saa lisäksi kirjalliset ohjeet omatoimiseen liikehoitoon ja liikuntaan.

Omahoitoryhmä kokoontuu kerran, tapaamisen kesto on n. 2 tuntia.

Ryhmäohjaajana toimii fysioterapeutti.

Ajanvaraus omalla terveysasemalla tai soita

  • fysioterapeutti Mirkku Isoaho 09 310 64194 tai
  • terveydenhoitaja Agata Linna puh. 040 754 9686

Onko sinulla niskakipua tai niska-hartiaseudun jännittyneisyyttä tai pitkään jatkunutta alaselkäkipua?

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jolla on niska- tai alaselkävaivaa ja joka koet tarvitsevasi ohjausta hyvän omahoidon toteutumiseen. Fysioterapeutti ohjaa käytännön harjoitukset omatoimisen liikehoidon turvalliseen ja tehokkaaseen toteuttamiseen. Asiakas saa lisäksi kirjalliset ohjeet omatoimiseen liikehoitoon ja liikuntaan. Varmista soveltuvuuskriteerit ryhmään osallistumiselle palveluohjaimelta, johon pääset alla olevan linkin kautta.

Ryhmissä käytetään toistaiseksi suu-nenäsuojainta. Tulethan vain terveenä ryhmään.-

Palveluohjain - Helsingin kaupunki26.11.2020 12:39