Hoppa till innehållet
Kontakt information

HST, Helsingfors

Tavastvägen 86
00550 Helsingfors
PB 55250, 00099 Helsingfors stad
+358 9 310 1071
Visa på kartan

Med färja

Kollektivtrafiken kör även till Sveaborg

Såväl sommar- som vintertid kan du ta dig med färja till ön med Sveaborgs fästningar. Färjetrafiken till Sveaborg är en del av huvudstadsregionens kollektivtrafik, och därmed duger både Helsingfors interna resebiljetter och regiontrafikens biljetter på färjorna. Om du inte har HRT:s biljett måste du köpa en i automaterna på fastlandet, ingen kontant betalning tas emot på färjorna.

Färjetrafiken till Sveaborg, inklusive tidtabeller och biljetter, ordnas av Helsingforsregionens trafik (HRT) och färjorna opereras av HST. I praktiken sörjer HST:s dotterbolag Sveaborgs Trafik Ab för trafikeringen.

Det finns privata trafikbolag som trafikerar till övriga öar i Helsingfors och rutterna, tidtabellerna och priserna för dessa färjor varierar beroende på bolag.

Man kan åka till Sveaborg från Salutorget alla dagar under året och vardagar även från Skatudden. Avgångskajen ligger vid Salutorget nära Kejsarinnans sten, det vill säga minnesmärket med en tvehövdad örn. På Skatudden ligger avgångskajen vid Skatuddens spets.

Trafiken från Salutorget till huvudkajen på Sveaborg sköts med M/S Suokki, M/S Sveaborg II och M/S Tor. Servicefärjan M/S Ehrensvärd avgår från Skatudden till servicekajen på Sveaborg. Resan till Sveaborg tar cirka en kvart.

Läs mer om Sveaborgstrafiken på adressen www.suomenlinnanliikenne.fi