Töissä HKL:llä

Tule mukaan!

Raitiotie-, metro- ja lauttaliikenne ja näiden tarvitseman infrastruktuurin rakentaminen ja ylläpitäminen työllistää yli tuhat ammattilaista. Suurin ammattiryhmä HKL:n palveluksessa ovat raitiovaunun- tai metrojunankuljettajat; heitä on yhteensä noin 600.  

Töitä sujuvan joukkoliikenteen varmistamiseksi tekevät myös asentajat, vaununkorjaajat, liikenteen valvojat, työnjohtajat, insinöörit ja hallintoalan ammattilaiset. HKL on työnantajana turvallinen ja arvostettu: keskimääräinen työura HKL:ssä on pituudeltaan 15 vuotta. 

> Lue lisää HKL:n ammateista: Matkustajan palveluksessa

HKL kouluttaa vuosittain uusia kuljettajia yhdessä Stadin aikuisopiston kanssa. Kurssi kestää noin puoli vuotta ja koostuu koulutus- ja työssäoppimisjaksoista. Vakituisen työpaikan saamisen mahdollisuudet ovat hyvät.

Jos sinua kiinnostaa työ HKL:ssä tai haluat lisätietoja liikennealan koulutuspaikoista, ota yhteyttä oppilaitokseen http://www.hel.fi/ammatillinen/fi/

HKL:n avoimet työpaikat ja kurssi-ilmoitukset löydät myös Helsingin kaupungin sähköisestä rekrytointijärjestelmästä https://www.erekryhelsinki.fi/

Videoita HKL:n ammateista

Raitiovaununkuljettaja:

Vaununkorjaaja:

Projekti-insinööri:

JAA