Hakaniemen lippuhallin peruskorjaus

Uudistettu lippuhalli avattiin syksyllä 2017.

Hakaniemen metroaseman lippuhallin peruskorjauksen ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2017. Ensimmäisessä vaiheessa eteläpäädyn lippuhalli sekä Hakaniemen torin ja raitiovaunupysäkkialueen sisäänkäynnit peruskorjattiin. Lippuhalliin rakennettiin uudet liiketilat, jotka otetaan käyttöön vuonna 2018. Peruskorjaus jatkuu Siltasaarenkatu 16:n ja 18:n sisäänkäynneillä, jotka suljettiin lokakuussa 2017. Asema on käytössä koko peruskorjauksen ajan.

Metroaseman sisäänkäynnit Siltasaarenkadulla uudistuvat

Siltasaarenkatu 16:n kohdalla jalkakäytävällä sijaitseva metroaseman sisäänkäynti uusitaan. Ympyrätalon (Siltasaarenkatu 18) kohdalla oleva sisäänkäynti peruskorjataan. Molemmat sisäänkäynnit on suljettu töiden ajan.  

Siltasaarenkatu 16:n kohdalla oleva sisäänkäyntirakennus puretaan. Uusi sisäänkäynti rakennetaan viereiseen kiinteistöön. Sisäänkäynnin yhteyteen tulee hissi ja liukuportaat. Ympyrätalon kohdalla sijaitsevassa sisäänkäyntirakennuksessa muun muassa uusitaan ovet ja kunnostetaan portaat. Ympyrätalon sisäänkäynti on valmistumassa alkuvuonna 2019. Siltasaarenkatu 16:n sisäänkäynti valmistuu kesällä 2019.

Sisäänkäyntien rakennustöiden ajan metroon on kulkuyhteys Hakaniemen torilta, raitiovaunupysäkkien välistä, Toiselta linjalta ja Porthaninkadulta. Esteetön kulkuyhteys on Hakaniemen torilta ja Porthaninkadulta. Aseman sisäänkäyntien läheisyydessä on jalankulkuopasteet, jotka opastavat sekä lähimmälle käytössä olevalle sisäänkäynnille että lähimmälle esteettömälle sisäänkäynnille.

Metroaseman peruskorjaus parantaa aseman esteettömyyttä, sillä töiden valmistuttua asemalle on hissiyhteys Hakaniemen torilta, Porthaninkadulta ja Siltasaarenkatu 16:n sisäänkäynniltä.

JAA