Suoraan sisältöön

Vastuu asiakkaista ja sidosryhmistä

Tuotamme omistajalle, tilaajille ja matkustajille laadukkaita, kustannustehokkaita, luotettavia, turvallisia ja esteettömiä liikennepalveluja.Turvallisuus ennen kaikkea
Turvallinen liikenne Helsingissä on toimintamme tärkein mittari. Edistämme turvallisuutta yhdessä viranomaisten, sidosryhmien ja muiden toimijoiden kanssa. Asiakkaiden toiveita turvallisemmasta joukkoliikenteestä toteutamme esimerkiksi palautteiden ja asiakastyytyväisyyskyselyn avulla.

Kehitämme turvallisuutta kaupunkiraideliikennelain mukaisen liikenteen turvallisuusjohtamisjärjestelmän avulla. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi valvoo turvallisuuttamme esimerkiksi säännöllisillä auditoinneilla.


Esteettömästi perille

Raideliikenteen esteettömyys on HKL:lle strateginen asia. Haluamme, että tuottamamme kaupunkiraideliikenteen palvelut ovat kaikkien käytettävissä riippumatta siitä, liikutko vaikkapa pyörätuolilla, lastenvaunujen kanssa tai opaskoiran avustamana. Huomioimme esteettömyyden niin metrojunissa ja raitiovaunuissa kuin asemilla ja pysäkeilläkin.

Koko raitiovaunukalustomme vara- ja museovaunuja lukuun ottamatta on matalalattiaista. Metrojuniin on esteetön sisäänpääsy. Sekä junissa että uusissa Artic-raitiovaunuissa on hyvin tilaa pyörätuoleille. Kaikki metroasemat ovat esteettömiä, ja pyrimme parantamaan raitiovaunupysäkkien esteettömyyttä jatkuvasti. Lue lisää esteettömyydestä.


Tyytyväisiä matkustajia

Metro-, raitiovaunu- ja Suomenlinnan lauttaliikenteen asiakaskokemuksen laatua mittaamme HSL:n asiakastyytyväisyyskyselyn ja asiakaspalautteen sekä raitioliikenteen osalta myös Mystery shopping -tutkimuksen avulla.

Palveluihimme ollaan tyytyväisiä; asiakkaat ovat antaneet meille liikennöitsijänä arvosanan 3,9 - 4,2/5 liikennemuodosta riippuen.

TIESITKÖ?

Turvallisuus on koko HKL:n toiminnan perusta. Jos metrossa koet tai näet tilanteen, johon tarvitaan järjestyksenvalvojia, älä epäröi soittaa numeroon 09 310 12 112. Jos käytät metroa säännöllisesti, numero kannattaa tallentaa omaan kännykkään.