Suoraan sisältöön

Tietoja HKL:stä

Sujuvasti liikenteessä – metrolla, ratikalla, lautalla tai kaupunkipyörällä

Kun matkustat metrolla, raitiovaunulla, kaupunkipyörillä tai Suomenlinnan lautalla, käytät joukkoliikennevälinettä, jonka liikennöinnistä vastaa Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos eli HKL. HKL vastaa myös Helsingin kaupunkipyöräpalvelusta.

Tarjoamme kattavia ja ympäristöystävällisiä liikennepalveluja sekä kantakaupungin ratikkareiteille että idän ja lännen välisille metromatkoille. Pidämme radat ja asemat kunnossa, jotta matkasi sujuisi jouhevasti ja turvallisesti kaikkina vuodenaikoina.

Metro- ja raitiovaunuliikenne ovat pääkaupunkiseudun ympäristöystävällisimmät liikennemuodot, sillä ne kulkevat vesi- ja tuulivoimalla tuotetulla sähköllä. Olemme lisäksi hankkineet uutta, energiaa säästävää kalustoa niin metroliikenteeseen kuin raitioteille. Kaupunkipyöräily on myös päästötön ja kestävä liikkumistapa, joka täydentää joukkoliikennettä.

HKL työllistää noin tuhat joukkoliikenteen ammattilaista. He ajavat raitiovaunuja ja metrojunia, ohjaavat liikennettä valvomoissa, huoltavat kalustoa, ratoja ja kiinteistöjä, suunnittelevat ja toteuttavat uusia hankkeita sekä työskentelevät erilaisissa esimies- ja toimistotehtävissä. Lue lisää ja tule töihin meille!

HKL:n tärkein yhteistyökumppani on HSL eli Helsingin seudun liikenne. HSL suunnittelee reitit ja hankkii joukkoliikennepalvelut. HSL vastaa myös matkustajaviestinnästä sekä myy ja tarkastaa matkaliput. HKL operoi HSL:n tilaamaa metro-, ratikka- ja lauttaliikennettä.

HKL numeroina: miljoonien matkojen mahdollistaja

  • HKL omistaa Helsingin raitiotiet, metroradat ja metroasemat sekä raitiovaunut ja metrojunat.
  • Helsingissä tehdään vuodessa noin 280 miljoonaa joukkoliikennematkaa. Matkustajista 152 miljoonaa kulkee HKL:n kyydissä: raitiovaunulla, metrolla ja Suomenlinnan lautalla.
  • HKL omistaa Helsingin joukkoliikenneinfran ja vastaa sen kehittämisestä ja kunnossapidosta. Lisäksi HKL kunnossapitää Länsimetro Oy:n omistamat metroasemat.
  • Raitioteiden linjaratapituus on 48,3 km ja metron linjaratapituus on 35 km kaksisuuntaista rataa.
  • Vuonna 2019 kaupunkipyöräpalvelu laajeni entisestään ja  kaupunkipyöriä on jo 3 450. Helsingissä pyöräasemia on  238.
  • HKL:n liikevaihto vuonna 2018 oli 200,5 miljoonaa euroa.
  • HKL:ssä oli vuonna 2018 henkilöstöä 1207.