HKL:n pyöräilypalvelut

Fillari vie vauhdikkaasti stadissa

Helsinki on pyöräilijän kaupunki. Kaupungin tavoitteena on lisätä pyöräilyn osuutta liikenteessä, ja HKL on ottanut hoitaakseen kaupunkipyöräjärjestelmän kehittämisen ja pyöräilyyn liittyvien palvelujen tarjoamisen Helsingissä.

Ydinkeskustassa touko-lokakuussa palveleva Pyöräkeskus tarjoaa työkaluja ja opastusta omatoimiseen polkupyörän huoltamiseen sekä infoa kaupunkipyöristä. Pyöräkeskuksella hoituvat niin parhaiden pyöräilyreittien kysyminen kuin renkaiden täyttö.

Helsingin uusi kaupunkipyöräpalvelu avattiin toukokuussa 2016. Palvelun käyttöönotto tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensin käytössä oli 500 pyörää ja vuonna 2017 palvelu kasvoi täyteen mittaansa 1500 pyörän laajuiseksi. Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä Helsingin kantakaupungissa liikkuville ja ne toimivat osana joukkoliikenteen matkaketjua tukien kestävää liikkumista. Kaupunkipyörien käyttäjäksi rekisteröidytään pyörien omilla sivuilla osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.

HKL rakentaa myös polkupyörien liityntäpysäköintipaikkoja. Pyörille järjestetään liityntäpysäköinti tärkeimpiin liikenteen solmukohtiin, joista on helppo siirtyä joukkoliikennevälineeseen. Pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhteensulauttamisella voidaan vähentää henkilöautoliikennettä ja hiilidioksidipäästöjä, millä vastataan kaupungin ympäristötavoitteisiin.

Lue kaupunkisuunnitteluviraston pyöräilykatsaus 2017, jossa esitellään Helsingin pyöräliikenteen kehitystä, kaupunkilaisten mielipiteitä, pyörä- liikennehankkeita sekä pyöräilypalveluita.

JAA