Suoraan sisältöön

Kuljettajaksi


Nautitko ajamisesta ja haluat tehdä merkityksellistä työtä, jossa vaikutat kaupunkilaisten arjen sujuvuuteen? Tervetuloa mukaan kaupungin parhaaseen liikkeeseen!

Metrojunankuljettajan rekrytointi 23.3 — 10.4.2020 klo 16.00. Kuljettajakoulutus alkaa 22.7.2020.
Hae kuljettajakurssille tästä: www.helsinkirekry.fi

Tule meille raitiovaununkuljettajaksi!

HKL:n kuljettajan työllä on ympäristölle ja matkustajille korvaamattoman suuri merkitys; he pitävät kaupunkilaiset liikkeessä ympäristöystävällisesti ja täsmällisesti. Ammatti on monella tapaa ainutlaatuinen – harvassa työpaikassa näkee auringon nousevan ja kaupungin heräävän samalla tavoin kuin raitiovaunun ohjaamossa. Parhaimmillaan raitiovaunuja on ruuhka-aikaan liikenteessä 95 kappaletta ja yksi raitiovaunu kuljettaa jopa satoja matkustajia. Tule satojen ihmisten kuljettajaksi!
Työssäsi vastaat Helsingin ikonisen kelta-vihreän raitiovaunun kuljettamisesta, joka Spåra Sporanakin latinankieliseltä nimeltään tunnetaan*. Nautit ajamisesta ja haluat olla osa kaupungin sykettä. Olet ylpeä itsenäisestä roolistasi vaunun puikoissa, jossa mahdollistat kaupunkilaisten sujuvan liikkumisen. Olet matkustajien luottohenkilö, jonka valppaus ja hyvä pelisilmä luovat toimivaa ja turvallista Helsinkiä.

Pidät erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä ja olet asiakaspalveluhenkinen. Olet valmis tekemään vuorotyötä ja pidät vaihtelevasta työympäristöstä. Varmistat osaltasi palvelumme erinomaista laatua ja asiakastyytyväisyyttä. Keväällä 2019 raitioliikenteessä kulkivat HSL:n tutkimuksen mukaan seutualueen tyytyväisimmät matkustajat 88 %:n osuudella. Koska vihreä vaeltajamme vaeltaa raiteita kellon tarkalla rutiinilla, pysyy sinulla ohjat kädessä myös kiireen keskellä eli paineensietokykyä löytyy.

Tarjoamme liikkuvan työn mukavien työkavereiden parissa. HKL on turvallinen työnantaja ja osa Helsingin kaupunkia. Palkkaa täydentävät hyvät ison talon työsuhde-edut, kuten työsuhdematkalippu, mahdollisuus työsuhdeasuntoon ja alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa. Meillä viihdytään, keskimääräinen palvelusaikamme on noin 12 vuotta.

Olisitko sinä meidän uusi raitiovaununkuljettajamme? Lue kuljettajakoulutuksesta lisää sivun alaosasta!Tule meille metrojunankuljettajaksi!

Metro on pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen selkäranka ja yhteiskunnallisesti merkittävä liikennejärjestelmän perusta. Metrolla tehdään päivittäin noin 300 000 matkaa ja yksi juna kuljettaa jopa tuhansia matkustajia. Harva ammatti vaikuttaa yhtä suoraan niin monien ihmisten arjen sujuvuuteen kuin metrojunankuljettajan.
Työssäsi vastaat oranssin metrojunan kuljettamisesta, joka metromus urbanuksenakin latinankieliseltä nimeltään tunnetaan*. Työskentelet ainutlaatuisessa ammatissa kuljettaen HKL:n raiteellisten suvun nopeinta lajia, joka on Suomen ainoa metro. Nautit ajamisesta ja itsenäisestä työstä, haluat olla osa kaupungin sykettä. Sinulla on tärkeä rooli junan puikoissa, jossa mahdollistat maailman toimivinta kaupunkia ja varmistat kaupunkilaistemme sujuvan liikkumisen.

Pidät liikkuvasta työstä ja olet asiakaspalveluhenkinen. Olet valmis tekemään vuorotyötä, jossa osa ajamisesta tapahtuu maanalaisessa kaupungissa. Koska raitiovaunumme tapaan myös oranssi jättiläisemme vaeltaa raiteita kellon tarkalla rutiinilla, pysyy sinulla ohjat kädessä tiukkojenkin aikataulujen keskellä eli paineensietokykyä löytyy.

Tarjoamme liikkuvan työn mukavien työkavereiden parissa. HKL on turvallinen työnantaja ja osa Helsingin kaupunkia. Palkkaa täydentävät hyvät ison talon työsuhde-edut, kuten työsuhdematkalippu, mahdollisuus työsuhdeasuntoon ja alennuksia mm. liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa. Meillä viihdytään, keskimääräinen palvelusaikamme on noin 12 vuotta.

Olisitko sinä meidän uusi metrojunankuljettajamme? Lue kuljettajakoulutuksesta lisää alta!


Seuraavat kuljettajarekrytointimme

Metrojunankuljettajan rekrytointi 23.3 — 10.4.2020 klo 16.00. Kuljettajakoulutus alkaa 22.7.2020.
Hae kuljettajakurssille tästä: www.helsinkirekry.fi

Raitiovaununkuljettajan rekrytointi, hakuaika alkaa 6.4. Kuljettajakoulutus alkaa 10.8.2020.

Miten minusta voi tulla HKL:n kuljettaja?

Osaavat kouluttajamme kouluttavat sinut työhösi yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Opiskeluajalla olet jo työsuhteessa ja sinulle maksetaan 90 %:sta kuljettajan palkkaa. Opiskelu toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opiskelu lähtee liikkeelle kaksi kuukautta kestävällä lähiopetusjaksolla ja sitä seuraa neljän (4) kuukauden mittainen työharjoittelujakso. Opiskelu on kokopäivätoimista, jossa opetus on painottunut iltoihin ja viikonloppuihin. HKL:n kuljettajakurssin hyväksytysti suorittaneet henkilöt valmistuvat kuljettajiksi HKL:n palvelukseen vakinaiseen työsuhteeseen. Katso seuraavan rekrytoinnin ja oppisopimuksen alkamispäivämäärä alta.

Jotta voit hakea kuljettajaksi:

  • sinulla on vähintään suomalainen B-luokan ajokortti
  • olet vähintään 21 vuoden ikäinen
  • terveydentilasi sallii liikenneammatissa toimimisen ja istumatyön
  • menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia
  • vastuullisuus liikenteessä on sinulle luonnollinen toimintatapa
  • sinulla on valmius tehdä vuorotyötä
  • sinulla on hyvä suomen kielen taito, jolla varmistetaan täsmällinen viestintä ja sen kautta turvallinen liikennöinti*Mikä metromus urbanus ja spora spåra?

Katso alta videomme vihreistä vaeltajista, jonka avulla pääset tutustumaan tarkemmin kuljettajiemme työpareihin, metroon ja raitiovaunuun. Videolta löydät myös muita HKL:n lajikirjon edustajia.JAA