Suoraan sisältöön

Ohjeita matkustajalle

Matkustusohjeet ja turvallisuus

Mistä alkaa alue, jossa minulla on oltava matkalippu?

Laiturialue alkaa matkalipun lukijalaitteiden kohdalta, se on merkitty keltaisin opastein. Tästä eteenpäin saat edetä vain voimassa olevan matkalipun kera. Myös tekstiviestilipun tulee olla saapunut kännykkään ennen alueelle siirtymistä. Lisätietoa lipuista HSL:n sivuilta: www.hsl.fi/liput-ja-hinnat.

Onko liukuportaissa jokin etiketti?

Liukuportaissa seistään oikeassa reunassa, jotta kiireisemmät matkustajat pääsevät vasemmalta ohi.

Mitä tarkoittaa laiturialueella näkyvä sininen valo?

Kun juna on lyhyt, sen ohjaamo ajetaan sinisen valon kohdalle. Laiturialueella on samassa kohdassa lyhyestä junasta kertova lattiatarra.

Onko metroon siirtymisestä olemassa ohje?

Anna tilaa pois jääville matkustajille ennen kuin menet sisälle. Ovien sulkeutumisesta kertoo äänimerkki. Sen soidessa ovien väliin ei saa enää mennä. Jää odottamaan seuraavaa metrojunaa. Se tulee pian.

Saako metrossa kuljettaa polkupyörää?

Kyllä saa, mutta vältä ruuhka-aikoja, sillä junan eteistila on silloin täynnä. Taluta pyörää ja käytä hissiä.

Miten kuljetan lastenvaunuja tai lemmikkiä metrossa?

Turvallisuussyistä lastenvaunuja ei tule viedä liukuportaisiin. Kuljeta lastenvaunut aina hissillä. Vaunujen paikka on junan eteistilassa, sillä käytävällä ne tukkivat kulkutien.

Lemmikkieläinten kuljettaminen on sallittua joka toisessa vaunussa. Vaunut, joissa ei saa kuljettaa lemmikkiä, on merkattu yliviivatulla koirasymbolilla. Kissaa on turvallisinta kuljettaa häkissä, ja kuljettaminen on sallittu vaunuissa, joissa ei ole edellä mainittua kieltomerkkiä. Näin allergiset matkustajat voivat valita kieltomerkillä varustetun vaunun ja varmistua siitä, ettei vaunussa ole allergisoivaa eläinpölyä.

Miksi metrossa ei ole roska-astioita?

Junissa ei ole roska-astioita paloturvallisuussyistä. Käytäthän asemien roskakoreja. Asemilla on myös omat keräysastiat ilmaisjakelulehtiä varten.

Näin käytät joukkoliikennettä (HSL).

 

JAA